Lampverkstad

Reparation lampa Stockholm

Många slänger hellre än att laga, men när är det värt att laga din trasiga lampa istället för att slänga den är frågan? Vi måste börja tänka mer på vår miljö och ta vara på dem saker vi har köpt. Att reparera din nuvarande armatur och tänka på att hålla nere vår dagliga konsumtion blir allt viktigare. Oftast finns det reservdelar och tillbehör till det mesta numera, att slänga är både onödigt och skadligt för vår natur. Behöver vi ändå kassera så är det viktiga att vi återvinner på rätt sätt men det mesta går faktiskt att laga eller sälja vidare. Tänk om din gamla armatur kan ge glädje åt någon annan.

Reparera lampor

Att reparera våra ägodelar är inte bara att vara snäll mot miljön, det har blivit väldigt trendigt och i tiden att tänka miljömässigt och att ta vara på sina saker istället för att slänga. Är du i behov att laga din gamla armatur så har vi en lampverkstad i Stockholm som utför de flesta reparationer. Vi erbjuder alla möjliga sorters reparationer från den enklaste byte av stickpropp till mer avancerade omdragningar. Vi har alla möjliga tänkbara färger på textilkablar och eltillbehör i mängder så vi kan återställa de flesta armaturer till sitt ursprungliga utseende. 

Elarbeten du får göra själv

Det sägs att om man har ”nödvändig kunskap” kan man utföra de enklaste reparationerna själv hemma. Vi säljer löst elmaterial och hjälper gärna till mer råd och kunskap för den som behöver stöd i sitt jobb. Det finns inga färdiga bruksanvisningar hur eljobb ska gå till, men vet man ungefär hur man gör så kan vi hjälpa till med enklare rådgivning. Det finns idag färdiga sladdställ på 2,5 meter till bordslampor som man kan dra in i sin armatur och byta sladd och kontakt på bara några minuter. I vissa fall räcker det med att byta lampskärm för att rusta upp sin armatur snabbt och smidigt. Behöver du en ny textilskärm har vi ett väldigt stort sortiment i vår butik som ligger i sickla köpkvarter, där står vår personal redo varje dag för att hjälpa till med rätt mått och storlek. Visste du att beroende på vilken lamphållare du har på din armatur så kan valet av skärm bli avgörande för om det passar.

Taklampans stickpropp passar inte

Har du flyttat och helt plötsligt passar inte dina armaturer i ditt nya hems uttag. Det beror oftast på att det är en annan standard i det hus eller lägenhet som man har flyttat till. Att byta stickpropp är inte ett så svårt jobb om det bara går att byta i befintlig sockerbit. Behövs en omdragning eller om du ska bygga om en ojordad armatur till jordad så är det lite mer jobb. Man får inte byta lampkontakt och sätta på en jordad kontakt på en ojordad kabel, det är inte ett godkänt jobb. Har man en armatur med en lamphållare, eller en takkrona med fler lamphållare brukar vi ta betalt per ljuspunkt. Det kostar 850:- per lamphållare och då ingår basmaterial i det priset. Vill man ha textilkabel eller lyxigare lamphållare så får man betala extra för det.

Laga lampa eller slänga lampa

Oftast tyvärr så slänger man sina ägodelar när dem inte fungerar eller går sönder. Har man ärvt en gammal kristallkrona eller om det en armatur man har andra känslor för eller som är unik på något sätt så går oftast allt att reparera på vår verkstad och kan inte vi laga den av någon anledning så har vi ett nära samarbete med RQ-lampor som ligger på Södermalm i Stockholm. Dem kan lättare än vi putsa upp smutsig metall och polera malmkronor som har blivit smutsiga och dammiga i sin finish. Det går även att få sin kristallkrona omdragen och tvättad och saknas det prismor så går det också bra att köpa på plats. Du lämnar in din kristallkrona på vår verkstad så ombesörjer vi transport och meddelar så fort det går att hämta hem igen. Hos oss kan du lämna in din reparation både i sickla köpkvarter och på Sandsborgsvägen 50 i enskede där vår egna verkstad ligger.    

Omdragning el lampor

En omdragning är ett jobb som vår lampverkstad jobbar med dagligen. Vi gör omdragningar i alla möjliga storlekar och utföranden. Allt från stora takkronor som är flerarmade till gamla golvlampor som antingen har 1-arm, 2-armar eller 3-armar och vi tar oftast betalt per lamphållare då ingår allt elmaterial också. Vi gör även den minsta bordlampan till stora glasfötter som oftast brukar ha lite lyxigare lamphållare på toppen. Vi har lamphållare i både kromad metall och kopparmetall men den mest vanliga är att kunden vill ha en ny lamphållare i mässing. Lamphållare i metall är lite exklusivare och snygga om man vill ha sina tillbehör synliga. Men det menas att elmaterialet syns och är en del av lampans utseende. Gör du till exempel ett upphäng i textilkabel som du ska använda som en fönsterlampa så är det vanligt att men köper en dekorativ ljuskälla till det. Många väljer stora glödlampor som hänger nakna utan textilskärmar eller glasskärmar. Viktigt är då att man väljer en modell som har en låg wattstyrka och många gillar det varmvita skenet som brukar börja vid 2200 kelvin och uppåt. Ju högre kelvin desto kallare sken kan man säga. Har du en ljuskälla som är 2700 kelvin så räknas den som varmvit medan en 4000 kelvin blir kallare i sitt sken. Båda ljuskällorna är bra beroende på användningsområde. I läkarvården eller tandvården brukar dem ha ljuskällor som är 4000 kelvin och uppåt till 6500 kelvin som kallas dagsljus.

Byta stickkontakt

Byta stickkontakt är ett elarbete man får utföra själv om man har nödvändig kännedom. Har din stickkontakt gått sönder och du inte har några andra skador på din kabel så är det bara att byta den. Den platta kontakten som kallas europakontakt är en helgjuten kontakt som sitter på vid köp av armatur. Den säljs inte löst i handeln idag. Den får du endast montera på och handla om du är en behörig elektriker. För ett sådant jobb måste man antingen kontakta en elektriker eller en lampverkstad för att utföra. Vill man göra det själv så sitter dessa kontakter helgjutna på färdiga sladdställ. Man byter helt enkelt hela sladden upp till lamphållaren då. Det kallas en mindre omdragning.     

Reparation

Hos oss kan du antingen lämna in din reparation i vår butik Bright 1-2-3 som ligger i Sickla köpkvarter. Bor du i Hammarby Sjöstad så är det närmast att åka till Sickla. Det finns även möjlighet att lämna i Enskede där vår lampverkstad ligger, här utför vi de flesta reparationer dagligen. Behöver du en lampverkstad på Södermalm så spelar det inte så stor roll om du lämnar i Enskede eller i Sickla. Behöver du laga lampa och bor i Farsta så skulle vi rekommendera att åka till Enskede. När vi ser din reparation så kan vi ganska fort avgöra vad som behöver göras och vilken tidsåtgång som är rimlig. Vi har tillgång till de flesta reservdelar och kan beställa alla möjliga sorters reservkupor om det behövs också. Leveranstid beror oftast på hur mycket jobb vi får in och hur avancerat arbetet kommer bli.  

Reparera lampa

Har du en gammal favoritlampa hemma eller har du varit på loppis och fyndat en snygg gammal armatur så brukar det vara bra att se över elen i den. Har armaturen stått och jobbat i 20 år eller mer så brukar eltillbehören vara torra och sladdarna gula. Metallen dock kan vara i bästa tänkbara skick och oftast om man har en gammal fin lampa så kan den vara i riktig mässing. Vill man så erbjuder vi även putsning av metall men det är svårt att säga pris på ett sånt jobb, då lämnar vi offert på förfrågan. Ett sånt jobb skickar vi vidare till RQ-lampor på Södermalm, dem är proffs på det och utför alltid fina jobb.  

Vem reparerar lampor

Att hitta hantverkare kan vara svårt, ofta är det långa väntetider och jobb som måste förberedas. Behöver du boka behörig elektriker så har vi ett samarbete med Lennströms elektriska i Stockholm, dem utför enklare elarbeten såsom att sätta upp din armatur i taket till att dra el i en hel villa och byta proppskåp är inte heller några problem. Behöver du laga en lampa så räcker det gott att lämna in den på vår lampverkstad så hjälper vi till på plats med både kostnad och rådgivning. Vår verkstad ligger längs väg 73 mot stan så det är superlätt att svänga av och lämna in din reparation om du behöver en lampverkstad söder om stan. Det är också väldigt lätt att hitta till oss om du kommer från stan kommunalt då tunnelbanan stannar utanför dörren vid skogskyrkogården.

Laga lampa själv

Vill du prova att laga din lampa själv så är det såklart helt okej om du håller dig inom alla lagar och regler för elsäkerhet. Det finns idag väldigt mycket olika eltillbehör och elmaterial att köpa så kolla noggrant innan du ger dig ut för att handla vad som behövs för att kunna genomföra din reparation. Ett bra tips vid reparation hemma är att ta med lampan till butiken eller verkstaden för att få hjälp med att få med alla delar som behövs. Mät längden till uttagen i väggen och kolla innan så du får med rätt modell av sladd och kontakt. Hos oss på lampsladdar tar vi hem materialet från en leverantör som heter Emmlight och i vissa fall från Gelia. Emmlight är en grossist när det gäller elmaterial och har ett enormt sortiment av delar, komponenter, tillbehör och reservdelar till lampa så om du inte hittar det du söker så kan vi oftast hjälpa till med det om vi får frågan.

Verkstad Stockholm

Vår verkstad ligger idag på Sandsborgsvägen 50, 122 33 Enskede. Den täcker ett väldigt stort område söder om Stockholm och är väldigt lätt att komma till oavsett vart du bor. Vår butik i Sickla Köpkvarter tar också emot lampreparation och täcker då en stor del av Hammarby Sjöstad och Nacka området. Transporten mellan Sickla och Enskede står vi för och vi meddelar när din armatur på verkstad är redo att hämtas igen. Viktigt att tänka på är att skydda ömtåliga lampreparationer och att alltid emballera och packa dem varsamt så att dem inte går sönder. Vill du flytta din armatur och inte har tillräckligt med sladd så är det mycket enkelt att köpa en lamparm som flyttar din lampa med osynliga kablar i taket. Den går även att vrida 360 grader så du är fri att placera din armatur vart du önskar i taket.

Renovera Kristallkrona

Har du en gammal kristallkrona hemma som behöver sig en genomgång är det inga problem att lösa. Vi, med hjälp av samarbetspartner, reparerar kristallkronor som både är stora och små. Behöver du köpa lösa prismor så är det inte heller några problem, det finns som reservdel. Det man oftast gör är att lossa alla prismor och göra rent dem i bad. Efter det putsar man upp ställningen och drar om el i kronan. Behöver du lamphylsor över lamphållarna så finns det nya fina om dem har torkat sönder. Efter det så knyts prismorna upp igen på ställningen och kristallkronan ser ofta ny ut när dem kommer tillbaka. Efter en sådan genomgång av lampa så är det viktigt att underhålla och hålla den rent med jämna mellanrum. Det finns en speciell kristallspray man kan spraya och låta smutsen rinna av prismorna, sen eftertorkar man sista dropparna.

Reservdelar

Behöver du reservdelar till din lampa så finns det massor att tillgå. Vi har allt från lamphållare, sladdar både jordade och ojordade sladdar, vi har stickproppar i alla möjliga sorters utföranden och ett väldigt brett sortiment av textilkabel. Vår svensktillverkade textilkabel kommer från Frinab och finns både som jordad och ojordad i massa olika färger. Textilkabel har blivit väldigt populärt i både hemmamiljö och på restauranger. Man bygger upphäng i alla möjliga längder och färger och sätter in stora dekorativa ledlampor som belysning både i fönster och tak. Vill du bygga en egen armatur så har vi takrossetter som man kan koppla ihop sladdarna i och dölja överbliven kabel i själva takkoppen. En takkopp är en väldigt uppskattad reservdel som hjälper dig att dölja uttag och sladd i taket hemma.

Glasskärmar

Behöver du glasskärmar till ditt upphäng eller armatur så har vi både skomakarskärmar, vestakupor och skräddarskärmar i färgen grönt, vitt och benvitt. Den vanligaste vestakupan är i mått 190 och 235 cm och är ett väldigt vanligt glas till äldre armaturer och är lite vintage i sin stil. Numera finns bordslampor med vestakupa som är elektriska men förr var denna modell vanlig som fotogenlampa. Skomakarskärmen har ett eget upphäng eller rättare sagt fäste på lamphållaren som man behöver för att kunna fästa glaset på kabeln. Det är en sen gammalt ett upphäng med tvinnad textil kabel. Tvinnad brun textilkabel med mässingslamphållare är det vanliga. Det finns även tvinnad vit textilkabel att välja på. När du köper Vestaskärm eller skomakarskärm är det viktigt att du mäter diametern på din armatur innan köp. Dessa skärmar är kommer från svenska Karlskrona lampfabrik. Vårt sortiment av reservglas hittar du idag på Bright 1-2-3.      

Textilskärmar

Ibland räcker det att byta ut sin gamla brända textilskärm för att fräscha till din lampa. Att byta takkopp till en ny fräsch kan också göra underverk för din lampas finish. Vi erbjuder ett stort härligt sortiment av textilskärmar i vår butik i Sickla köpkvarter och på bright123.se. Det är skärmar från bland annat Bergo, Ah belysning och Watt & Veke. Vi har ett brett sortiment av basskärmar i naturlinne, vitt linne och mjuka lugna färger för den som gillar enfärgat. Gillar du mer färg och form så erbjuder Bergo ett sortiment med riktigt fina tyger och designmärken. Vi har tyger från William Morris, Missoni och Designers Guild kollektioner som är väldigt populära hos våra kunder. Dessa skärmar är handgjorda i Eskilstuna och varje skärm är unik i sitt utförande.     

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.