Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se

Frågor & svar

Vad kostar frakten och vem levererar?

Vi använder oss av DHL som speditör. Prisvärda och trygga leveranser som är framme i stort sett i hela landet, redan dagen efter. Skulle ditt paket hamna på villovägar så går det även lätt att spåra rätt på. Tänk dock på att det kan vara en produktions dag för dina måttanpassade produkter hos oss på Lampsladdar.se

Har ditt paket inte kommit fram? Skicka ett mail direkt till info@lampsladdar.se så får du oftast svar inom 24 timmar. Du kan också ringa till oss vardagar mellan 09-16 på telefon 08-64 05 123.

DHL - Privatpersoner Service Point - 69 kr inkl moms

DHL - Företag - 99 kr inkl moms

Har ni eget lager eller beställer ni varorna när kunderna beställer av er?

Vi försöker alltid hålla hela vårt sortiment i eget lager. Är det så att produkten är en beställningsvara så framgår det mycket tydligt i texten. Det står även i lagerstatusen att varan är en beställningsvara.

Är er produkt slut på våra hyllor kan ni räkna med att varan är på väg in igen inom några dagar. Skulle det av någon anledning inte gå för oss att beställa produkten så framgår det tydligt i produkttexten. Vid längre leveranstider så plockar vi bort varan ur vårt sortiment tills dess att våra leverantörer kan leverera igen.

Hur mäter jag för att få rätt längd på mina lampsladdar?

Du mäter från mitten på uttaget till dit lampan ska hänga. Om uttaget är placerat på väggen så glöm inte att mäta även den biten från uttaget och upp till taket.

Jag har en produkt som jag tycker skulle passa er på Lampsladdar.se. Hur går det till för att ni ska börja sälja den?

Kul! Vi älskar nya grejer och idéer! Skicka ett mail med information till info@lampsladdar.se och/eller slå en signal till oss på telefonnummer 08-64 05 123.
Ett samtal uppskattar vi alltid även om det är bra med information som innehåller bilder och lite teknisk info. Sedan vill vi självklart träffa er och "känna och klämma" på er produkt.

Saker som du kan tänka på innan ett samtal.

Passar produkten in i de kategorier som redan finns eller har ni tillräckligt med produkter för att skapa en egen kategori?
Har ni färdiga rutiner för vad som händer om er produkt skulle vara trasig eller inte fungera som den ska när den når vår gemensamma slutkund?
Har ni någon idé för en kampanj för att snabbare nå ut med er vara?
Har ni en färdig prissättning både för oss och till slutkund?

Vad är skillnaden på jordad och ojordade kablar?

Det är viktigt att tänka på elsäkerheten när det kommer till EL-artiklar. Ett exempel är att ifall ni väljer att köpa en jordad lamphållare så är det väldigt viktig
att kombinera denna med en jordad kabel och en jordad kontakt. Det absolut lättaste är att använda sig av våran guide när du ska inhandla ert lampupphäng. Då eliminerar
vi risken för att kombinera ojordade produkter med jordade. Ifall du som kund själv väljer att plocka ihop produkter i vår webbshop så var noga med att samtliga artiklar är antingen jordade eller ojordade.

                                                                                                                           Symbolen för jordat : Jordat symbol.

Hur öppnar man en lamphållare?

I alla lamphållare sitter det en spärr som klickar i läge när hylsan skruvas på bottendelen. Denna spärr är till för att lamphållaren inte ska kunna skruvas upp av misstag så att elkopplingarna blottas. För att öppna en ihopskruvad lamphållare så behöver man trycka ner spärren som sitter på lamphållarinsatsens ena kant. Denna övning kan ibland kännas som att den kräver flera personer eller i alla fall tre händer så vi förstår att det är svårt. Man behöver hålla lamphållaren i ena handen samtidigt som spärren trycks ner och hylsan skruvas upp med den andra handen. Lycka till!

Vad är en ljuskälla?

Ljuskällor är ett samlingsnamn för olika typer av lampor som LED-lampor, Halogenlampor, Lysrör och Glödlampor. Ordet används nog mest av oss branschfolk medan man i folkmun ofta använder Glödlampa för alla de olika varianterna.

Var kan man reparera sin lampa?

Det gör man med fördel i vår lampverkstad som vi har i vår lampbutik Bright 1-2-3 i Sickla Köpkvarter. Här reparerar vi stort som smått och utför alla typer av renovering av el i armaturer. Skulle vi stöta på något som vår egen verkstad inte klarar av har vi samarbete med en extern verkstad samt även med elinstallatör.

Hur många lumen är dagsljus?

Den frågan kan nog ingen svara på då det är två parametrar som inte lirar. Lumen används för att ange en utåtstrålande ljuskällas ljusstyrka. Dagsljus är ett mått på ljusets färgtemperatur och den mäts i kelvin. Ett lågt kelvintal ger ett gult ljus och ett högt indikerar ett vitare ljus. Under 2700 kelvin brukar kallas extra varmvitt, 2700-3000 kelvin, varmvitt, 3000-4000 kelvin kallvit och en lampa med 6500 kelvin eller mer kallas för dagsljus. Vi har mest ljuskällor för hemmiljö och där är det idag vanligast med kelvintal mellan 2-3000 kelvin. Det är främst för LED-lampor och lysrör som det finns valmöjligheter mellan olika ljusfärger. Glödlampor har 2700 kelvin i odimrat läge och Halogenlampor 2800-3000 kelvin.

Kan man förlänga en lampsladd?

Javisst kan man det! En lampas sladd kan förlängas, skarvas och förkortas så att den passar ditt ändamål. Det finns olika sätt att lösa detta och det enklaste är kanske att köpa en skarvsladd som kopplas mellan lampa och uttag. Vill man ha en mer permanent förlängning så kan lampsladden bytas ut i sin helhet till en längre eller skarvas vidare med en fast skarv till önskad längd. Detta går att göra med alla sorters sladdar som textilkabel, plastkabel och övrig sladd, både jordad och ojordad.

Vad är DCL lampkontakter?

DCL är en ny europastandard för lampkontakter och lamputtag. DCL är en förkortning för ”Devices for conection och luminaries”. Sedan den nya standarden antogs så måste alla nya installationer vara med DCL vilket skapar utmaningar för alla som kommer med lampor i flyttlasset som har den äldre standarden och flyttar in i nybyggt.

 

Har ni någon butik eller kan man besöka er någonstans?

Vi har en lampbutik som heter Bright 1-2-3 och ligger i Sickla Köpkvarter. Butiken har öppet alla vardagar 10-20, lördagar 10-18 och söndagar 11-17. I butiken hittar ni en komplett lampaffär med armaturer och lampor av alla slag. Där finns även delar av sortimentet på lampsladdar.se så som textilkablar och eltillbehör.

Kan ni göra upphäng efter speciella mått?

Givetvis kan vi det. Vi har en verkstad för renovering av det mesta och där producerar vi även belysning efter era specifika önskemål. Vi tar allt från stora projekt till enstaka lampor. Vi har genom åren hjälpt restauranger, hotell och andra företag med att belysa allt från matsalar till atrium. Hör av dig till oss så tar vi tag i ditt projekt. Är du på jakt efter ett eller ett par enstaka upphäng med specialmått så kan du beställa direkt på hemsidan via vår guide ”Bygg ditt eget upphäng”. Där kan du välja färg, plast- eller textilkabel, stickpropp, lamphållare och takkopp efter smak och behov. Täcker inte guiden dina behov så hjälper vi dig så klart, skicka ett mail till info@lampsladdar.se.

Hur flyttar jag enklast en lampa i taket?

Att flytta en taklampa när uttaget inte sitter där man önskar kan man göra på flera olika sätt. Det enklaste sättet är att använda en förlängningsarm till lampa vilka även kallas lamparm. En sådan fästs på befintlig krok och kan sedan anpassas i längd och ofta vridas efter behov. Vi har olika typer som de lite enklare Långe Jan från AH Belysning och Långa Lisa från By Rydéns. Dessa har teleskoparm så man kan ställa in längden. Söker man nåt mer designat så har vi det härliga svenska uppstickarvarumärket Vrida of Sweden som tillverkar jättefina, kvalitativa lamparmar i trä och metall i flera olika utföranden och längder. De har även varianter som löser problemet när man vill ha två lampor över bordet men bara har ett uttag. 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan