Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Takkoppar

Takkoppar

Lamptopp, takkopp, takkåpa eller sladdkåpa?

Vad heter dom? Vi kallar dom för lamptopp, takkopp, takkåpa eller sladdkåpa. Hur som helst så finns dom idag att köpa med både stil och finess. Snygg design kombinerat med ett fiffigt tänkande. Våra två största leverantörer CableCup och Dezall har båda vunnit fina designpriser och fått en fantastisk respons i media för sina nytänkande takkoppar som är lätta att fästa snyggt och rakt mot taket.


En takkåpa eller takkopp som det också heter är ett lamptillbehör som vi använder för att dölja kabel, lamputtaguttag och takkroken i våra tak. Idag finns det ett väldigt brett sortiment av takkåpor både i olika storlekar, stilar, färger och material. Det vanligaste är nog ändå att man väljer en vit modell som smälter in fint i taket. Kolla gärna vårt breda sortiment och låt dig inspireras och kanske våga ta en färgad takkopp.

Takkoppar i metall i olika stilar

Vi har ett brett sortiment av takkoppar i metall från varumärken bland annat Pr Home, AH Belysning, Hide a Lite och Halo Design. Våra modeller av takkoppar finns även i olika stilar så dem ska passa både äldre modeller av armaturer som takkronor och mässingsarmaturer. En takkopp i mässing är ett eltillbehör som både finns i retrostil och modern stil. Det finns även kromade takkoppar, aluminium takkoppar och antikfärgade takkoppar för den som har den metallen på sin armatur. Belid är en leverantör som har ett sortiment med lite modernare takkoppar för den som önskar det, dessa är förberedda med jordkabel.

Blindtakkopp döljer det du vill gömma i taket

En blindtakkopp är ett lamptillbehör som man använder när man vill dölja ett uttag i taket som man inte använder. En väldigt populär modell har blivit Cablecup hide som är en takkopp i silikon som man viker upp mot taket. Fördelen med den modellen är att takkoppen sitter slimmad mot taket även om taket är lite ojämnt. Den finns som svart och vit blindtakkåpa. Även Gelias blindkåpa är populär, den är tillverkad i plast och man fäster den enkelt på kroken med en fjädrande bygel som håller upp den mot taket. Denna typ av takkåpor används ofta även när uttaget inte sitter där lampan ska sitta. Man kan enkelt gå ut med kabeln i sidan längs taket och dra den till den plats man önskar hänga sin lampa på. Kombinera med en kabellist så får du en installation som smälter in i taket.

Takrosett för montering av flera lampsladdar

En takrosett skiljer sig lite från en vanlig takkopp, en sådan modell fungerar mer som ett upphängningshjälpmedel för den som till exempel har ett flertal upphäng som man vill koppla ihop till en och samma armatur. Dessa takrosetter brukar finnas som takrosett tre hål eller takrosett fem hål. Den finns även takkopp tre hål men den modellen är mycket mindre i sin storlek och svårare att dölja överbliven kabel i. En flexibel lösning för att kunna koppla in flera armaturer till en takkop och vidare till ett takuttag är att använda en silikonkopp från Cablecup. I dessa kan man enkelt skära ett litet kryss med en mattkniv som man för ut sladden igenom. Då kan man få precis så många hål man önskar samt placera dem helt fritt i takkoppen.

Cablecup - Vår absoluta storsäljare

Cablecup är en leverantör som levererar takkoppar i silikon. Det som är bra med denna modell av takkoppar är att den fästes på takkroken istället för på kabeln, detta gör så att takkoppen aldrig kan sitta snett i ditt tak. Den finns i olika storlekar och modeller: Cablecup nano, Cablecup mini och Cablecup Classic är modeller som fungerar som en vanlig takkopp. Dem är i olika storlekar och finns i två färger. Dessa modeller av takkoppar säljs endast i kartong och finns inte på färdiga upphäng men vill man ha det fixat så kan vi hjälpa till med det innan leverans, det enda man själv måste göra då är att hitta en passande ljuskälla till sitt upphäng.

Takkoppar i mässing passar många stilar 

Vi har lite olika modeller av takkoppar i mässing. Gemensamt för alla modeller är att dem är i metall och passar armaturer som både har gammal och lite mer modern stil. Har du en kristallkrona som hänger i kätting så behöver du en takkopp med en ring i botten som du kan fästa kättingen i. Tunga takkronor kan man inte hänga i sladden utan måste fästas i en mer rejäl takkopp. Det är många som gör egna upphäng med mässings lamphållare och matchar med en takkopp i samma metall.

Takkopp vit - ett diskret och säkert val

En takkopp i vit färg är nog det vanligaste valet när man tar beslut om färg. Det smälter fint in i taket och passar oftast de flesta armaturer. Det finns en uppsjö av modeller att välja på, den vanligaste modellen av takkopp är den man fäster på armaturens sladd och låser med en skruv på sidan. Dessa modeller är ekonomiskt en billigare lösning och en standardmodell som finns både i svart, vit och guld. Köper du ett färdigt lampupphäng så är det denna modell som brukar sitta på vid köp.

Takkoppar i silikon - Smidigare montering i taket

Takkoppar i silikon har blivit en mycket uppskattad utveckling av detta eltillbehör som innan har sålts i plast eller metall. Dessa modeller viker man upp mot taket och så fäster man den på takkroken istället för på lampsladden. Detta gör att dem inte sitter snett och det blir ingen glipa mellan takkopp och tak. Har man ett snedtak så rekommenderar vi dessa modeller för att dölja uttaget när man sätter upp sin armatur. Man kan även fästa armaturen på olika modeller av lamparmar för att sedan dölja överbliven kabel i. Behöver man en stor takkopp så är det modellen Cablecup Classic som vi rekommenderar, denna modell går det bra att lägga mycket kabel i.

Takkåpa som kan monteras utan att ta bort stickproppen

En takkåpa från märket Dezall har uppskattats av många kunder då den går att dela på i botten och trä över din sladd och stickpropp. Du behöver alltså inte hålla på med några elinstallationer utan knäpper på kupan runt kabeln. Denna modell av takkopp fäster du också på kroken i taket och vrider upp mot taket tills den sitter bra, den fästs inte på sladden så den kommer inte hänga snett eller ge en glipa mot taket. Det finns i många olika färger och modeller för den som önskar en lite roligare takkopp så går det att välja grön, orange och röd i färgen.  Vi har även delbara takkoppar från Louis Poulsen som passar deras modeller av armaturer.

Takkopp i snedtak

Att fästa en takkopp i ett snedtak har alltid varit lite krångligt, det har inte funnits så många modeller att välja på. En snygg lösning är modeller från Cablecup som är i silikon och viks upp mot taket, det är en smidig, enkel och snygg lösning som inte tar fokus från varken armatur eller intrycket i rummet. Dem finns i olika storlekar och även i modeller som täcker ett uttag som inte används. Dem finns i svart och vit färg och har verkligen blivit en favorit både hos kunder och inredningsföretag landet runt. 


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan