Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Eltillbehör / Dragavlastare

Dragavlastare

Dragavlastare med både invändig och utvändig gänga

Här hittar ni våra olika dragavlastare. Det absolut vanligaste fästet är M10. Dessa funkar till de flesta av våra Lamphållare. Skulle du sakna något så hör gärna av dig till info@lampsladdar.se så löser vi det ihop.


Varför dragavlastare?

En dragavlastare för lampor har som funktion att skydda elkopplingarna från yttre påverkan. Till exempel en lampa som hänger i sin kabel så bär dragavlastaren tyngden från armaturen i kabelns ytterhölje. På samma sätt bör man ha dragavlastning även på bordslampor och golvlampor för att skydda kopplingarna från drag i sladdarna. 

Dragavlastare i svart, vit och mässing

Vi har olika sorters dragavlastare i vårt sortiment, bland annat i olika utföranden vad gäller material och färg. De vanligaste dragavlastarna är tillverkade i plast och finns i lite olika färger men vanligast är svart, vit och transparent. Vi har även dragavlastare i mässing som passar fint i äldre armaturer eller när dragavlastaren sitter synligt till exempel tillsammans med en lamphållare i mässing.

Dragavlastare med utvändig och invändig gänga

Dessa har lite olika användningsområden och dragavlastare med utvändig gänga är vanligast. De har en synlig gänga som skruvas in i till exempel en lamphållare och med sin sidoskruv vilket möjliggör för att avbära eventuell belastning från kopplingarna till kabelns ytterhölje. En dragavlastare med invändig gänga fästs ofta på ett gängrör eller en nippel, vanligast M10. Man skruvar alltså in röret i dragavlastaren. 


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan