Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Lampupphäng / Lamparmar

Lamparmar

Förlängningsarm till lampa

En lamparm är den perfekta lösningen för dig som vill sätta upp din armatur på ett valfritt ställe i hemmet utan att behöva borra hål i taket eller göra nya elinstallationer. Du hänger upp din förlängningsarm till lampan på befintligt takuttag och drar ut lamparmen till önskad längd och givetvis går den att flytta 360 grader. Vi har förlängningsarmar till lampor från By Rydéns, AH Belysning och Vrida of Sweden.


Lamparm

Har du flyttat eller funderar på att ändra din möblering i hemmet så kan en flytt av armatur vara det som avgör hur lång tid arbetet kommer ta och om det ens är möjligt att utföra utan hantverkare. Med en justerbar lamparm blir arbetet lätt, smidigt och du kan flytta din takarmatur på bara några minuter och slippa borra hål i ditt tak. Dem är förberedda med uttag och stickproppar så du kan fästa den den på befintligt uttag i taket och sen fästa armaturen på armen.

Lamparmar svart

De flesta lamparmar på marknaden är vita för att lätt kunna smälta in i taken hemma hos oss. Vrida of Sweden säljer en modell av lamparmar i svart, vit och obehandlad aluminium. Den modellen heter Vrida Light och levereras med textilkabel och lamphållare, denna modell är förberedd för att kunna hänga en takskärm eller armatur med E27 lamphållare. Man kan nästan säga att det är som ett färdigt lampupphäng på den så man lätt kan fästa på önskad armatur. Ljuskällor köpes alltid separat på sidan så man inte glömmer det.

Lamparm tak

Att sätta upp en lamparm i ditt tak är bra för dig som har iläggsskiva till ditt matbord. Då kan du smidigt förlänga bordet vid bjudningar och lätt flytta med armaturen så den sitter centrerat över bordet utan att behöva använda något nytt eltillbehör, du drar ut lamparmen bara till önskad längd. Vrida 1 är en modell i trä som finns i fyra olika längder, 0,5-2 meter, och den är förberedd med lamputtag som passar både äldre och ny standard. Du skruvar själv på den kontakt som du behöver i ditt lamputtag och själva armen har en DCL kontakt på sitt uttag.

Flytta taklampa

Behöver du flytta din lampa i taket utan att behöva göra ingrepp på befintligt innertak så rekommenderar vi att man köper en lamparm. Det enda man måste ha lite koll på är vilken tyngd den armatur man vill flytta har. De enklare modellerna av lamparm heter Långe Jan eller Långa Lisa, dem modellerna flyttar din armatur smidigt med en maxvikt på 2,5 kg. Du får alltså inte hänga tyngre än så i de armarna, dem är inte godkända för mer vikt. Det finns det en leverantör som säljer helt svensktillverkade armar i trä, varumärket heter Vrida of sweden och deras armar klarar en tyngre armatur och är lite rejälare byggda. 

Två lampor över matbord ett uttag

Har du ett matbord där du har ett uttag men vill hänga upp två armaturer så finns det färdiga lösningar som vi erbjuder. Vrida Duo och Vrida 2. Vrida duo har 2 flyttbara uttag på armen med integrerad el som går att flytta tills armaturerna hänger centrerat över bordet. Den modellen funkar bra om du har din takkrok i mitten av bordet. Vill man kan man dölja sin takkrok med takkoppar från Cablecup så man slipper se synlig el i sitt tak. Vrida 2 fäster du på befintligt takuttag och så är det ena takuttaget justerbart, denna modell passar bra om du har ett uttag som inte sitter centrerat över bordet. 

Byta lampkontakt

Det enda du kan behöva göra när du sätter upp en takarm är att byta lampkontakt på din armatur då de nya modellerna av lamparmar från Vrida är förberedda med DCL uttag. Dem följer med i kartongen men man får själv se till att skruva på dessa innan man sätter upp armen i taket. Annars är all el på insidan av armarna så det finns ingen synlig el på modellerna som kommer från Vrida of sweden.

Lamparm Långa Lisa

Med Långa Lisa från By Rydéns kan du flytta din armatur 6-94 cm och den har en maxvikt på 2,5 kg, i helt utdraget läge kan man endast hänga 1 kilos armaturer på armen. Den är i vit metall och förberedd med krokupphäng så du enkelt kan sätta upp din lampa på armen utan att behöva spika i taket.

Förlängningsarm Långe Jan

Långe jan från AH Belysning är en lite enklare modell av förlängningsarm. Den flyttar din armatur 53-93 cm och har en maxvikt på 2,5 kilo, även denna modell klarar endast 1 kg armatur när den är utdragen på max. Den har en enkel montering, är i vit metall så den smälter in fint i taket hemma. Takfäste på din lampa ska vara krokupphäng så du lätt kan fästa den på armens takkrok. 


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan