Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se

Specialbyggd belysning för offentlig miljö

På lampsladdar.se säljer vi inte bara till privatpersoner. Vi samarbetar även med större kunder som restauranger, hotell, elektriker och svarar på alla typer av offertförfrågningar, vår specialitet är specialbyggda belysningslösningar som kan måttbeställas precis som ni önskar. Vi är väldigt anpassningsbara och flexibla med vårt tänkande, så kom med din fråga så ska vi försöka lösa det på bästa sätt. Offertförfrågningar och större orders som innehåller montering eller specialbeställningar har ofta lite längre leveranstid än mindre order till privatperson. En tillverkning på ett större antal egna upphäng tar ca tre veckor för oss att leverera. Som företag betalar du via faktura.

Kontakta oss på info@lampsladdar.se eller kundtjanst@bright123.se om du vill veta mer. 

Svensktillverkad textilkabel

Vi tar den mesta av vår textilkabel från Frinab Industri som tillverkar sin kabel i Sverige. Dem tillverkar antingen i 1-10 meters längder eller på bobin-rullar som innehåller 25 meter textilsladd. Det går att beställa små kvantiteter av olika färger eller större leveranser som kommer på rulle. Vi hanterar allt från order på enstaka meter till flera hundra meter kabel till större projekt. De flesta kablar vi levererar är på specifikation från kund och levereras ofta mot order. Vi leverera som sagt både stort, smått och oavsett volym så är du välkommen att höra av dig. Så skickar vi varuprov och färgkartor kostnadsfritt. Vi har även tvinnad textilkabel i fyra olika kulörer. Tvinnad kabel finns både som ojordad och jordad i färgerna svart, vit, guld och naturlinne. Tar du en jordad tvinnad textilkabel består den av tre textilklädda ledare som är hoptvinnade. Väljer du den ojordade tvinnade textilkabeln så har den två textilklädda kablar som är tvinnade med varandra. Den modellen blir då lite tunnare än den jordade.    

Köp belysning till ditt projekt, här kan ni se vårt jobb på hotell Kurbits i Kläppen

Projektanpassade och flexibla lösningar är vår styrka på lampsladdar.se. Vi har egen produktion för alla typer av projekt och kan ofta leverera snabbt. För större kvantiteter kan leveranstiden bli något längre än för mindre order. När vi monterar upphäng går det alldeles utmärkt att lämna in specifika önskemål på längder av kablarna. När vi byggde åt hotell Kurbits i kläppen Ski Resort önskade dem ha 36 lampupphäng där alla skulle hänga i olika längder från 3 meter till 6 meter. Dem löste upphängningen med enfasskenor i taket där vi monterade på passande adaptrar på upphängena så de enkelt och smidigt kunde klicka i belysningen på plats. Vi kompletterade upphängena med spotlights för samma takskenor, dessa kan då riktas mot önskade ytor i rummet. Anledningen till alla olika längder var att dem hade ett atrium i två våningar som dem ville fylla med belysning och dem ville inte att besökarna på övre plan bara skulle mötas av massa sladdar utan ville ha lampor där också. Superfin lösning tycker vi. Sladdarna som ni ser i bilden nedan kan man se utifrån anläggningen också genom att stort fönster. Supermysigt på kvällen och denna belysningslösning får en häftig frihängande 3D-effekt i mörkret. Spotlightsskenor och spotlights hittar ni på vår andra hemsida Bright 1-2-3.

 

 

Installation för restaurang, kontor och övrig offentlig miljö

Oavsett vad det är för projekt ni vill ha hjälp med så följer vi med i hela processen från första kontakt till sista upphängning. Med ett gott samarbete erbjuder vi även installation med hjälp av Elektiska AB Lennströms i Stockholm. På lampsladdar.se löser vi genom detta samarbete alla typer av installationer i alla sorters miljöer. Lennströms Elektriska är specialister på ljusstyrning och kan hjälpa er med installation av KNX, Casambi, Plejd, Dali och alla varianter som finns på marknaden. Har du egen elektriker som kanske redan är på plats och jobbar så går det såklart också bra att vi levererar material som denna kan jobba med. Det går bra att hämta ut varor i vår butik som heter Bright 1-2-3. Den ligger i Sickla köpkvarter och har öppet både vardagar och helger.    

Expressleverans på lampsladdar

Söker du toppdesign på dina egna lampupphäng och har tidsbrist kan vi med hjälp av vårt lager av svensktillverkad textilkabel oftast skruva mindre mängd upphäng med några dagars leverans. Vi jobbar mest med pendlade upphäng efter kundens egna önskemål. Vi har ca 35 olika kulörer av vår svensktillverkade textilkabel på lager och ett 40 tal olika lamphållare med både E27 och E14 sockel. Våra lamphållare finns både i plast, bakelit och metall. Kontakta oss så fort som möjligt om du har ett brådskande belysningsärende så bokar vi ett möte samma dag för att komma igång så fort som möjligt.    

Offertförfrågan

Går du och funderar på belysning till ett större projekt så är du välkommen att kontakta oss både på mejl till info@lampsladdar.se eller ringa vår telefonväxel för mer personlig kontakt. Efter en första kontakt är du välkommen att besöka oss på plats för att kolla av vårt sortiment av svensktillverkad textilkabel med passande lamphållare. Vi finns i Stockholmsområdet och erbjuder våra kunder personlig service på plats. Bor du inte i närheten av oss så postar vi varuprover och har en nära kontakt på mejl och telefon. För att kunna skicka offert behöver vi oftast följande uppgifter:

-Företagsuppgifter

-Vad ni är intresserade av för produkter

-Förväntad volym

-Textilkabel och kulör

-Lamphållare

-Om montering önskas

-Användningsområde för din beställning

-Vilket avslut som önskas, vanlig kontakt, lamppropp, adapter eller lös ända.  

Belysning till restaurang

Det blir allt vanligare i offentlig miljö att man använder sig av lampupphäng med fina ljuskällor som dekoration. Ett exempel på en restaurangkedja som använder sig av upphäng med stor glödlampa för att få till stämningsbelysning är Pinchos. Lokalerna är mörka för att få till en mysig känsla och lyses upp med endast LED-lampor och upphäng som är ihopkopplade med ett dekorativt virrvarr av textilkablar. Vanligast i restaurangmiljö är svart textilkabel med mässingslamphållare eller svart backelitlamphållare. Valet av ljuspunkt är ofta en Led-lampa med varmt ljus. Lågt kelvin ger ett varmt sken och låg lumen ger ett svagt sken. Den kombinationen brukar vara omtyckt av både restaurangägare och besökare. Viktigt när man jobbar med nakna ljuskällor är att man är noggrann med att det inte blir bländande ljus som sticker i ögonen. Har du en matsal i din restaurang så tipsar vi om att prova belysningen själv när det är mörkt så den inte är bländande för dina gäster. Ett bra sätt att hitta rätt är att använda dimbara LED-lampor med central styrning så att man kan finjustera in precis den känsla man vill ha i sin matsal, hotellobby eller lounge.

Loungebelysning

Söker du loungebelysning för utomhusbruk så har vi upphäng som är IP44 klassade och godkända att hänga i utomhusmiljöer. Viktigt när man jobbar med utomhus är att man ser till så att allt är vattentätt och korrekt klassat för utomhusmiljö. Ljuskällor går att ha utomhus utan problem och LED ljuskällor fungerar bättre och håller längre i kall och välventilerad miljö. Vanligt annars är att man dekorerar sina uteplatser med ljusslingor och utomhusarmaturer, det kan vi också hjälpa till med men då får man vända sig till vår andra e-handel och butik som heter Bright 1-2-3. Under varumärket Bright 1-2-3 driver vi en belysningsbutik i Sickla Köpkvarter samt försäljning online om man hellre köpa sin belysning till uteplats på distans. Ni hittar allt inom belysning och lampor för både inom- och utomhus bruk hos Bright 1-2-3.

Hotell Lobby

Det blir allt vanligare att vi blir kontaktade av hotell, cafeèr och andra offentliga platser för att man vill dekorera med upphäng. Det beror till mångt och mycket på att marknaden har exploderat med snygga LED-ljuskällor som är vackra och fina i sig. Vill man ha hjälp med sina ljuskällor få tips, idéer och smakråd så är vi väldigt pålästa när det gäller det alla sorters ljuskällor och de olika teknikerna som finns på marknaden idag. Vi har ett vant öga och står redo att rekommendera lämpliga ljuskällor till era önskade lampupphäng. Vanligt är att man tar lite större glober när man väljer ljuskälla till en belysningslösning där lampan är synlig och en stor del av helheten. Glödlampsglober är vanligast i diameter 95 mm eller 125 mm. Det har även kommit färgade ljuskällor som många väljer till sin hotellobby för att skapa en mysig miljö. Ett exempel på det är de bruna, gröna och blåa modeller från Star Trading som har blivit mycket populär tack vare sitt dova och mysiga ljus.

Hotellbelysning

Ofta pratas det om att belysningen är en mycket viktig faktor för att få till den rätta känslan i rummet. Är du på en servering eller restaurang som har en härlig miljö så kommer du gärna tillbaka. Offentliga miljöer är ofta inspirationskällor på hur man vill ha det i sitt egna hem. Tror att vi alla har varit med om att man gärna vill försöka få till den där hotellkänslan hemma. För att få rätt känsla i rummet så behövs många ljuspunkter och med det sagt så är vi väldigt medvetna om att det kan kännas omöjligt ibland. Ta hjälp och ta första kontakten, vi hjälper alla i tur och ordning och har ett brett sortiment av både material och kunskap som vi gärna delar med oss av. 

Ledbelysning i offentlig miljö

LED belysning och LED ljuskällor är det vi rekommenderar i både offentlig miljö och hemmamiljö. Det är energisnålt, har fler brinntimmar, blir inte varma eller går sönder lika lätt som till exempel glödlampor. Det är oftast 3-5 års garanti på LED-lampor och de flesta modeller fungerar även att ha med dimmer nu för tiden. Det viktiga när du väljer en LED-lampa och vill använda dimmer är att du väljer en dimbar LED-ljuskälla. Väljer du en LED ljuskälla som inte är tillverkad för att kunna dimras så kommer den att flimra när du försöker sänka ljuset i den. Det är många som frågar varför LED belysningen är bättre än glödlampor. Den enkla förklaringen är att led-lamporna håller bättre och drar mindre energi då de använder en högre andel av den tillförda energin till att skapa ljus och har färre bieffekter som värme. Det gula i ledlampan är filament som ska se ut som att ljuskällan har glödtrådar. Denna typ av lampor blir väldigt lika de klassiska glödlamporna och uppfattas ofta som mer dekorativa än LED-lampor med LED-chip eller LED-dioder.

Avkopplande belysning

Många efterfrågar en belysning som har en avkopplande effekt. Har du ett spa till exempel och vill få den där mysiga känslan som gör att du aldrig vill gå hem så kan vi hjälpa till. Det är vanligt att man i sådana miljöer jobbar med belysningen i hörn eller att man har många svagt lysande ljuspunkter. Att hänga några sladdupphäng i ett mörkt hörn eller lägga dem på en fönsterbänk lite på sidan är ett vanligt knep för att skapa en mysig känsla. Vill man ha ljust och fräscht så har vi textilkabel i beiga nyanser, i gråa nyanser eller i naturlinne färg som passar fint till vita väggar. Har du lite mörkare väggar eller ytor med sjösten så passar det ofta bättre med mörka nyanser av textilkabel. Behöver du något annat elmaterial så har vi tillgång till det mesta marknaden kan erbjuda, fråga oss så löser vi det tillsammans.

Byte av trasiga glödlampor

Har du en restaurang eller driver någon form av offentlig sällskapsyta brukar man ofta få problem med att allt går sönder samtidigt, detta beror på att ljuskällorna håller ungefär lika länge och många behöver bytas ungefär efter lika lång tid. Även upphäng behöver ibland uppdateras, eller så kanske du vill möblera om så att nya lösningar behövs När det gäller att uppdatera dina ljuskällor eller byta belysning så rekommenderar vi att man byter allt samtidigt. Olika tillverkningsbatcher av Led-ljuskällor kan se lite olika ut om någon liten detalj ändrats i produktionen. Just när det gäller LED så går utvecklingen väldigt fort. Därför rekommenderar vi att när du ändå är i bytartagen kan det vara ett bra tillfälle att uppdatera samtliga ljuskällor.   

Egen produktion

Vi har en del standardprodukter som vi producerar själva och håller på lager. Det är i dagsläget främst standardupphäng i lite olika kulörer som används för att hänga upp olika typer av taklampor. Dessa lagerförda upphäng är anpassade för att passa i miljöer med normal takhöjd upp till ca 3,5 meter, lite beroende på hur långt över golvet du vill att lampan ska hänga. Vi tillverkar ofta upphäng till hotell eller andra sällskapsytor då det ofta högre i tak än i hemmamiljö eller så vill man välja en specifik textilkabel som passar till verksamhetens uttryck och övriga inredning. Kom med din förfrågan så hittar vi just er perfekta lösning tillsammans.   

 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan