Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se

Köpvillkor

När du som konsument handlar hos Svenska lampsladdar design / Lampsladdar.se (organisationsnummer 559045-5498) omfattas du av Konsumentköplagen, Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt Personuppgiftslagen. Konsumentköplag (1990:932)  Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler Dataskyddsförordningen (GDPR)

Tillämplighet

Dessa köpvillkor gäller från och med 2023-02-23 och ersätter alla tidigare publicerade köpvillkor på Lampsladdar.se för Svenska lampsladdar design (Org.nr: 559045-5498).

Köpinformation

Vid beställning träffas ett avtal om köp när du väljer att bekräfta ditt köp i kassan. En automatiserad orderbekräftelse kommer då att skickas till den e-postadress du har angivit. I orderbekräftelse finns även en länk till dessa köpvillkor . Ändringar och tillägg måste göras innan din beställning behandlas och skickas från oss. Om du upptäcker eventuella felaktigheter på din beställning är det därför viktigt att du omgående kontaktar vår kundtjänst för att om möjligt ändra din beställning.

Vid uppenbara felaktigheter (t.ex. fel pris, tryckfel m.m.) förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering har du självfallet rätt att avboka din beställning. Om Lampsladdar.se i efterhand upptäcker att vi på grund av en orsak som ligger utanför vår kontroll inte längre kan leverera de beställda produkterna (t.ex. för att försändelsen försvunnit under transporten) får Lampsladdar.se häva beställningen. Lampsladdar.se kommer omgående att informera dig och återbetala eventuella betalningar.

Reklamation

Vid reklamation kan felet avhjälpas på olika sätt såsom reparation, prisavdrag, omleverans eller hävning av köp. Eventuell återbetalning vid reklamation kommer ske inom skälig tid, utan onödigt dröjsmål. För att du ska känna dig trygg med ditt köp hos Lampsladdar.se så håller vi dig informerad under reklamationsärendets gång. Skulle det vara något fel på någon av dina köpta produkter har du möjlighet att reklamera. En reklamation bör rapporteras så snart felet upptäckts. Normalt anses två månader vara skälig tid för upptäckt av skada eller defekt. För att reklamera kontaktar du kundtjänst så hjälper vi dig. Maila till info@lampsladdar.se eller ring oss på 08-64 05 123. Vi ersätter alltid eventuella fraktkostnader, bensinkostnader, parkeringskostnader och liknande som uppstår i samband med reklamation av vara köpt på Lampsladdar.se. Som konsument har du reklamationsrätt i tre år.

Vid eventuell tvist följer vi ARN (Allmänna reklamationsnämnden). Läs mer om ARN här.

Adress: Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm

Transportskador och felaktig leverans

Om produkten är fraktskadad vid leveranstillfället rekommenderar vi dig att anmäla det omgående till vår Kundservice. För att vi ska kunna reklamera skadan behöver vi anmäla transportskadan till DHL inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid. Vi kommer att ombesörja en ny leverans kostnadsfritt för dig som kund så att du får en felfri produkt. Om fraktskadan är synlig på det yttre emballaget är det viktigt att du påpekar detta vid mottagandet av paketet. För att reklamationen mot DHL ska kunna hanteras korrekt måste du spara emballaget, adresslappen samt eventuell pall som kom med den fraktskadade försändelsen.

En beställning som är felaktigt expedierad rekommenderar vi dig att anmäla det snarast möjligt till vår Kundservice. En ny korrekt leverans kommer då att ske till dig per omgående utan extra kostnad.

Europeiska kommisionens tvistlösning

Europeisk lagstiftning kräver att alla webbutiker innefattar följande länk till Europeiska kommissionens onlineplattform för tvistlösning: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

På Lampsladdar.se strävar vi efter att alltid lösa eventuella problem som uppstår så snabbt, smidigt och utan skada för våra kunder. Därför ser vi helst att ni tar direkt kontakt med oss för att avhjälpa eventuella fel eller brister. Ni når oss på info@lampsladdar.se eller telefon 08-64 05 123.

Ångerrätt

Som konsument har du 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot varan. Vid deleverans gäller 14 dagar från det att du tagit emot sista varan.

Du har rätt att utan kostnad öppna förpackningen och kontrollera att varan fungerar. Du som konsument är ansvarig för en eventuell värdeminskning av varorna inklusive originalförpackning som beror på en hantering utöver vad som krävs för att kunna fastställa varans egenskaper och funktion. Om du önskar kan du använda Konsumentverkets ångerblankett. Det är inget krav från vår sida utan det går utmärkt att ta kontakt direkt med vår kundtjänst för att utnyttja din ångerrätt.

Vid retur rekommenderar vi dig att använda ett transportemballage för att på så sätt ge extra skydd. I de fall tillbehör saknas eller fysisk skada finnes, förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift för att återställa varan till funktionellt skick. Inga avdrag görs om produkten returneras i väsentligen oförändrat skick.

Produkt som returneras ska vara oanvänd och i ev. originalförpackning samt med etiketter kvar. Ångerrätt gäller inte för specialbeställda/kundanpassade produkter såsom klippta kablar på löpmeter eller produkter som vi monterat i vår verkstad speciellt för dig, t. ex. genom vår guide.

För att utnyttja ångerrätten ber vi dig meddela oss om det så snart du vet att du vill ångra ditt köp för att sedan skicka varan till oss. Tänk på att du står för risken om produkten skadas när den fraktas tillbaka, se därför till att varan är väl förpackad.

Vid nyttjande av din ångerrätt står du som kund för returfrakten. Övriga kostnader, såsom kostnad för varan och frakt från oss till dig kommer att återbetalas. Lampsladdar.se kommer ej lösa ut paket mot postförskott. Vi rekommenderar dig att returnera försändelsen på ett vis som gör att försändelsen anländer till vår returadress. Lampsladdar.se har ingen möjlighet att lösa ut paket på postombud.

Returadress:

Lampsladdar/Bright 1-2-3

Sickla köpkvarter
Markusplatsen 1F
131 54 Nacka

Återbetalning/kreditering

En återbetalning/kreditering ska ske inom 14 dagar från det att du meddelat oss att du önskar nyttja din ångerrätt. I det fall produkten inte är oss tillhanda omgående kommer vi att administrera återbetalningen så fort produkten är oss tillhanda alternativt att du som kund kan lämna bevis på att varan returnerats.

LEVERANSVILLKOR

Vi levererar endast inom Sverige och skickar våra varor med DHL. Leveranstiden för produkter som är märkta ”Finns i lager” är 1-5 arbetsdagar. Skulle någon vara inte kunna levereras inom ovan angiven tid så tar vi alltid kontakt med dig för att informera om detta. Du har då givetvis rätt att häva köpet, alternativt ändra din beställning.

Vi står för transportrisken när vi skickar något till dig, vilket innebär att vi kostnadsfritt ersätter dig med en ny vara vid uppkommen fraktskada eller förlust av försändelse. Vid en eventuell retur till oss står du som kund för transportrisken.

För ej utlösta paket debiterar vi dig kostnaderna för frakt, emballage och hantering 199 SEK. Tänk därför på att alltid hämta ut dina beställningar inom 14 dagar från det att ditt paket ankommit till DHL-ombudet.

DHL Postpaket

Din beställning levereras till ditt närmaste DHLombud. Du får en avisering via e-post därefter SMS. För ej uthämtat paket skickas en post-avi till din adress som påminnelse. För SMS-avisering krävs att du identifierar dig med BankID för att vi ska kunna skicka ditt telefonnummer till DHL. För att kunna lösa ut paketet krävs det att du har med dig giltig legitimation. Ett DHL paket ligger kvar hos DHLombudet i 14 dagar från ankomstdatumet.

Budbee hemleverans kvällstid

Hemleveransen sker mellan kl 17-22 på veckodagar och i Stockholm, Göteborg och Malmö erbjuder Budbee även leverans på helger mellan kl 16-22. Runt lunchtid på leveransdagen kommer du få ett 1-timmes intervall och från kl 17 kan du följa chauffören med ditt paket i realtid. Budbee levererar alltid på kvällstid och du väljer själv hur ditt paket ska levereras. Vill du att Budbee knackar/ringer på eller föredrar du att paketet lämnas utanför dörren? Om du begärt att paketet lämnas utanför din dörr är du själv ansvarig för paketet från och med att chauffören lämnat leveransen. Med Budbee kan leverans av lagervaror ta någon extra dag då de inte hämtar hos oss varje dag.

Postnord Brev / Varubrev

För beställningar med mindre vikt och volym förbehåller Lampsladdar.se sig rätten att använda andra tjänster såsom Brev/Varubrev i de fall vi bedömer det som lämpligare för kunden. En fördel är att din beställning levereras direkt i din brevlåda. Är försändelsen skrymmande kommer brevbäraren antingen ringa på hos dig eller lämna en avisering så du kan hämta ut den på närmaste postombud.

BETALNINGSVILLKOR

Dessa allmänna villkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter på Lampsladdar.se. Genom att beställa varor på Lampsladdar.se accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. Enligt lag måste du vara över 18år för att få göra en kortbetalning på Lampsladdar.se.

Priser och betalsätt

Samtliga priser anges i SEK och inkluderar moms (25%). Eventuella avgifter för frakt kan tillkomma, vilket i sådana fall framgår i kassan.

Om Klarna

Vi samarbetar med Klarna som erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik. 

Tillsammans med Klarna kan vi erbjuda dig alla de mest populära betalsätten i vår butik.

  • Kortbetalning
  • Delbetalning
  • Faktura

Kortbetalning

Vi erbjuder kortbetalning med Visa, MasterCard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort. Kortuppgifterna är krypterade med SSL och hanteras av vår samarbetspartner Klarna som är certifierade enligt PCI-DSS. Vi använder oss av 3D-secure (Verified by Visa/MasterCard SecureCode) som är Visa och Mastercards autentiseringssystem för säkra kortbetalningar. Om du väljer att identifiera dig med BankID/Mobilt BankID kan du välja att spara ditt kort i Klarna  för att underlätta vid framtida köp.

Fakturavillkor

Klarna erbjuder privatpersoner att handla mot faktura. Ingen fakturaavgift tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Klarna AB. Klarna är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Klarna står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Vi skickar alla fakturor via mail så kontrollera noga att din mailadress är korrekt i kassan innan du slutför köpet.

Sekretess, personuppgifter och marknadsföring

När du handlar hos oss anger du personuppgifter så som namn, adress, mailadress, telefonnummer och i vissa fall även personnummer. Denna information behöver vi för att leverera varan till dig, men även för hantering av garantiärenden. Personnummer krävs vid eventuell kreditupplysning.

Svenska lampsladdar design, 559045-5498 strävar alltid efter att värna om och skydda din personliga integritet. Vi hanterar dina personuppgifter på bästa sätt genom att följa de lagar och regler som finns. Denna integritetspolicy avser alla våra produkter och tjänster. Via vår webbsida lagras dina personuppgifter i syfte av att du ska kunna hantera dina köp och för att vi ska kunna leverera dina varor. 

Uppgifterna sparas sedan för att vi följaktligen ska kunna erbjuda dig bästa möjliga service. Det kan vara att vi behöver återkoppla i ett aktuellt ärende eller i ett marknadsföringssyfte.
Dina personuppgifter anonymiseras när de inte längre är relevanta för de ändamål de samlats in för. Väljer du att prenumerera på vårt nyhetsbrev så sparas dina uppgifter.
Uppgifterna används sedan för att kunna maila ut våra digitala nyhetsbrev och annan information eller direktreklam som vi anser lämplig och relevant för mottagaren.
Du har rätt att när som helst välja att ta bort dina personuppgifter hos oss. Detta gör du genom att kontakta oss via telefon 08-64 05 123 eller mail till info@lampsladdar.se.

Du kan även kontakta oss via samma kanaler och begära dina uppgifter. Vi arbetar kontinuerligt med att hålla vår personuppgiftsbank aktuell och korrekt.
Vår webbsida använder sig av cookies i syfte att samla information och statistik som berör besökarens köpbeteende och intresseområden.
Detta för att kunna förbättra våra tjänster och bemöta våra kunders behov. Cookies finns även för att vi ska kunna förbättra besökarens upplevelse och underlätta vid användning av webbsidan. Vi tar inte ansvar för den hantering av personuppgifter som sker hos externa webbsidor som eventuellt länkats från Lampsladdar.se:s sida.

 

Reservationer

Lampsladdar.se reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida.

Lampsladdar.se förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Force Majeure

Lampsladdar.se är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

FÖRETAGSUPPGIFTER

Bright 1-2-3 Lighting AB

Markusplatsen 1F, 131 54 Nacka

Telefon: 08-64 05 123

e-post: info@lampsladdar.se

Vårt organisationsnummer är 559045-5498.

Vår kundtjänst är öppen helgfria vardagar mellan kl 10.00-17.00.

Vi är medlemmar i Svensk Handel och har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan