Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Lamphållare

Lamphållare

Lamphållare eller lampsockel för design och belysning. 

Lamphållarna går att köpa separat men du kan också välja att få dom monterade på en snygg tygsladd direkt. Använd i så fall vår guide "bygg eget upphäng". Till lampsockeln väljer du även kontakter, längd, färg och takkopp om så önskas. 

Till våra Takkoppar


På lampsladdar.se erbjuder vi ett stort och välsorterat utbud av olika typer av lamphållare, så som vanliga, släta lamphållare, lamphållare med skärmring för att till exempel fästa någon form av skärm eller glaskupa. Behöver man till exempel byta lamphållare på en golvlampa har vi även lamphållare med strömbrytare i olika färger och material. Då det finns lamphållare jordad och lamphållare ojordad är det viktigt att ni ser över er befintliga armatur så att ni väljer rätt typ och så att er lampa blir elsäker.

Lamphållare stor eller liten sockel

Att välja och hitta rätt lamphållare kan upplevas som något svårnavigerat, vilket är helt förståeligt. Genom vår hemsida ska ni lätt kunna söka och bläddra runt bland de alternativ som kommer ge just er den bästa lösningen, oavsett om ni söker endast själva lamphållaren till en redan befintlig armatur, eller om ni söker en lamphållare med sladd. Vi erbjuder en mängd olika lamphållare i diverse material, så som mässing, koppar och andra metallutföranden, men även i mer diskreta, enkla varianter i till exempel bakelit och porslin.

Lamphållare E27

Lamphållare E27 eller lamphållare med stor sockel som de också kallas är en av de mer populära och mest användbara lamphållarna. Hos oss hittar du alla sorters lamphållare i E27 för alla ändamål. Vi har lamphållare med stor sockel i plast, bakelit, porslin och i olika metaller som mässing, koppar och krom med mera. Vi har även olika typer av designade lamphållare som oftast bara ser på färdiga armaturer att köpa löst. Utöver detta är vårt sortiment med passande ljuskällor till lamphållare E27 nästa helt obegränsat, och med stora välkända varumärken så som OsramStar Trading och Airam hjälper vi er att hitta rätt ljuskälla till just er lamphållare.

Lamphållare E14

Den andra av de två mest populära lamphållarna är lamphållare E14, där funktionen är den samma som lamphållare e27, dock är fattningen i sockeln på dessa lamphållare smalare. Därför kallas oftast dessa liten sockel eller liten lamphållare. Även här erbjuder vi ett stort urval av olika material och utföranden som ska passa till just den lösning ni söker och behöver. Utbudet av ljuskällor till dessa lamphållare är även det välsorterat och variationerna och lösningarna är många.

Lamphållare i mässing

I vårt sortiment av lamphållare erbjuder en rad olika varianter i olika metallutföranden, till exempel i mässing. Även dessa finns att välja mellan en smal E14-sockel och en bred E27-sockel och finns både som jordade och ojordade lamphållare. Dessa lamphållare i mässing passar till så väl taklampor som bordslampor, och fungerar givetvis även till golvlampor, där medföljande skärmringar gör att dessa lamphållare går att använda även till läslampor där skärmringarna används för att låsa fast skärmen på hållaren. Lamphållare i mässing ger en väldigt elegant och stilren känsla, och lämnar efter sig en väldigt lyxig och fin upplevelse.

Jordad lamphållare eller ojordad?

Om du behöver en jordad eller ojordad lamphållare beror lite på var den ska användas, både i vilka miljöer, hur armaturen är beskaffad samt huruvida armaturen har dubbelisolerad kabeldragning. Jord är en säkerhetsanordning som ansluter armaturen till jorden i ditt elnät så att jordfelsbrytaren kan känna av om det skulle bli något fel i din armatur. Jordfelsbrytaren löser då ut ifall din armatur till exempel skulle bli strömförande.

Kombinera enbart jordade produkter med varandra och tvärtom. Det är till exempel inte tillåtet att montera en jordad stickpropp på en ojordad kabel. Något många gör för att lampan ska passa i moderna jordade elsystem. Vi har allt ni behöver så som jordad textilkabel, ojordad textilkabel, jordade stickproppar, ojordade stickproppar samt både jordade och ojordade sladdströmbrytare. Har du några frågor eller funderingar så ring eller maila oss hellre en gång för mycket än en gång för lite. Det är viktigt att det blir rätt när det gäller el.

Lamphållare med skärmring

Det främsta syftet med att välja en lamphållare med skärmring är för att fästa till exempel en lampskärm eller en glaskupa i lamphållaren, där man först trär på skärm eller glaskupa och sedan skruvar på den ena skärmringen så att den fäster vad man önskar hänga upp. Denna typ av lamphållare rekommenderas även till golvlampor som har en arm som är riktat nedåt, till exempel en lässkärm. Där används då ringarna till att fästa skärmen på lamphållaren.

Lamphållare porslin

På lampsladdar.se erbjuder vi även lamphållare i porslin, vi har porslinslamphållare i olika färger och utföranden. En del av dessa lackerar vi själva för att fylla upp hål i marknadens utbud. En lamphållare i porslin väger lite mer och har en lite mer genuin känsla än lamphållare i plast. De har historiskt använts i många armaturer där man velat använda lampor med höga watt som ger mycket ljus men då också hög värme. Detta är oftast inte nödvändigt nu för tiden då bi mestadels använder LED-lampor som knappt alstrar någon värme.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan