Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Eltillbehör

Eltillbehör

Tillbehör för belysning inomhus.

Här har vi samlat alla möjliga eltillbehör till din belysning inomhus. Skarvsladdar, strömbrytare, kabellister och andra tillbehör för belysning i hem och på kontor. Hör gärna av dig om du skulle sakna något till info@lampsladdar.se så ser vi till att lösa det tillsammans!


182 artiklar
Sortering:
Antal:
182 artiklar

För att hjälpa er att hitta en komplett lösning som passar just vad ni söker erbjuder vi ett stort och välsorterat utbud av nödvändiga och praktiska eltillbehör från välkända varumärken som till exempel Gelia. Allt från skarvsladdar och skarvsladd utomhus till dimmers av olika slag, till exempel sladdimmer som monteras på textilkabel. Är det mindre produkter som önskas, exempelvis dragavlastare eller olika typer av stickkontakter har vi självklart även sådant.

Skarvsladdar

Den mest vanliga lösningen för att få fler eluttag tillgängliga är givetvis att använda sig av skarvsladdar. Vårt sortiment ger er ett stort utbud av mer traditionella, enkla skarvsladdar som sitter på en dosa som du enkelt gömmer, förslagsvis under en tv bänk alternativt under soffan. Önskar man hellre ett snyggare, mer elegant och stilrent alternativ erbjuder lampsladdar.se er de omåttligt populära grenuttagen Square från Avolt.

Skarvsladd utomhus

Att välja skarvsladd för utomhus kan ibland kännas svårt, och kanske även jobbigt i vissa fall, med tanke på att dessa ska klara av de tvära kast som vädret pendlar mellan. Skillnaden mellan skarvsladd utomhus jämfört med vanliga skarvsladdar och skarvdosor för inomhusbruk är att skarvsladdar för utomhus helt enkelt har en klassificering som är högre, för att indikera att den håller för utomhusbruk, där själva kopplingsdelen är bättre skyddad och isolerad för att skydda mot fukt, vind och väder.

Sladddimmer

Har ni till exempel en vägg eller bordslampa med textil eller plastkabel som ni tänder och släcker med en strömbrytare, men där ni önskar möjligheten att dimmra, erbjuder vi en smidig och enkel lösning i form av en sladdimmer som lätt monteras på sladden, därefter väljs en dimbar lampa, förslagsvis en LED-lampa, så kan ni själva välja ljusstyrka på er armatur med hjälp av sladdimmer, om det till exempel behövs att starkare ljus för läsning.

Dimmer led

Om man önskar installera och använda sig av en dimmer led till en armatur finns det en del saker att ha i åtanke. Har armaturen ni önskar installera en dimmer till en så kallad LED-driver eller transformator för de äldre halogenlamporna eller glödlamporna, då behövs även denna driver bytas till en som är gjord för just LED. Känner ni er osäker på detta är det absolut inget konstigt med det, vår kunniga kundtjänst hjälper er att hitta rätt lösningar, antingen via vår direktchatt, alternativt via mail eller telefon.

Transformator

En transformators uppgift är att, enkelt förklarat, höja eller sänka styrkan som spänningen färdas med till er slutprodukt, där ett tydligt och bra exempel är ljusslingor som har små dioder som ljuskällor, vanliga till julgran och balkongdekoration. Dessa små dioder har oftast ett spänningstak på max 12 volt, då behövs en transformator som kopplas in i vägguttaget och sänker spänningen som från våra svenska uttag ligger på 230 volt, ned till, i detta exempel, 12 volt.

Dragavlastare

En dragavlastares uppgift är att skydda kopplingarna i lampan. Dragavlastaren monteras oftast direkt efter lamphållaren, en plastskruv skruvas in och klämmer åt mot kabelns ytterhölje så att det blir det som bär armaturens tyngd istället för att det hänger direkt i elkopplingen. Vi erbjuder dessa i mer enkla, lätta varianter i plast, men även mer eleganta i till exempel mässing.

Grenpropp

En grenpropp är en väldigt smidig och enkel lösning om man önskar förvandla sitt takuttag till två, där man helt enkelt sätter i grenproppen i takets lamputtag, där i andra änden sitter två lamputtag, väldigt praktiskt och bra om man till exempel har två lampor över ett mat eller vardagsrumsbord. Grenproppar och grenuttag finns i många olika typer och utföranden och de vanligaste är vanliga enkla vita för vägguttag där man kan göra om ett uttag till flera. Det finns varianter som man sätter direkt i uttaget och även grenuttag på sladd.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan