Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se

Tips och trix

Dölj sladdarna från din belysning

Det är inte alltid som det är kul med sladdar från din belysning även om vissa av dom kan va lite snyggare än andra. Har du sladdar liggande eller hängande så kan du enkelt och oftast helt på egen hand lösa detta problem med nästan ingen tid alls som insats. Det är ganska enkelt att dölja sladdarna från belysningen i taket med till exempel en självhäftande kabellist.

Ett vanligt problem när man hänger upp en lampa i taket är just att få plats med sladdar och kontakter i koppen som de flesta lamporna kommer med. Du har dels lampsladden som kommer från lampan där du vill dölja överbliven sladd plus en kontakt. Du har även ofta en skarvsladd som går från lamputtaget till lampan längs taket.

För att lösa problemet med skarvsladden från lamputtaget så gör du detta enklast med en kabellist eller kabelkanal. Är det ett par meter eller mer mellan lamputtaget och lampan bör du använda något att gå efter när du sätter upp dina lister. Det kan va ganska svårt annars att få dom att sitta rakt efter varandra. Att försiktigt fästa en tumstock med lite tejp eller att dra ett snöre mellan lampan och lamputtaget brukar kunna vara bra linjaler att gå efter.

Har du valt att använda en färgglad skarvsladd för belysning så använd en transparent kabellist så både syns sladden samt sitter där den ska. Vanligast är vita kabellister eftersom de flesta har vita tak. Hos oss hittar du även svarta kabellister/kabelkanaler vilket är populärt att använda i till exempel biorum eller andra mörka rum där en vit kabellist står ut istället för att smälta in. 

Se hela vårt sortiment av kabellister och kabelkanaler här

Att använda en takkopp för att dölja sladdarna från lampan

För att dölja sladdarna sedan vid själva lampan så gör du detta med en takkopp. Dessa kallas på vardagligt språk för många saker. Lamptopp, takkopp, sladdkåpa och mycket mer. Vad du än väljer att kalla dessa så finns dom i en mängd olika varianter.

 

CableCup takkopp - Mjuk takkopp som alltid sitter rakt

CableCup takkopp gör att kåpan alltid sitter rakt mot taket. Just det att kåpan är mjuk gör att du du enkelt kränger den över de sladdar du vill dölja. Storleken på CableCup gör att du får in en hel del sladdar under den. När koppen är på plats så verkligen lyser den svensk design och den lyfter hela din lampa! Lmpkåprna från Cablecup finns i flera olika storlekar och färger.

 

Förlängningsarm för att flytta taklampa

Ett enkelt och snyggt sätt att dölja sladdarna i taket när lampan ska hänga på annan plats än där uttaget sitter är en lamparm, förlängningsarm till lampa. De finns olika varianter från lite enklare som Långe Jan och Långa Lisa men vår absoluta favorit är armarna från varumärket Vrida of Sweden. De tillverkar superfina armar i trä och metall i Sverige. Funktionen är kanon och de håller hög kvalité, hänger rakt jäms med taket utan att bukta och skapar en väldig flexibilitet. Vi tror armarna från Vrida of Sweden är framtida designklassiker som elegant flyttar lampan, döljer uttag och sladdar samtidigt som de är lika fina som din designlampa. 

Dezall lamptopp - Takkopp med unik skruvfunktion

Dezall lamptoppar är designade av Karin Ljunggren. Kåporna som finns i tre olika modeller har alla en snygg design och är praktiska utöver det vanliga. En unik skruvfunktion i lamptopparna gör att du använder din takkrok som motvikt medan du skruvar kåpan mot taket. Det gör att den alltid sitter rakt. Dezall är även utrustad med ett relativt stort hål i botten så det är sällan du behöver kapa dina kontakter eller ta bort lamphållaren eller lampproppen för att få på takkoppen på sladden.

 

Dölja sladdarna längs golvet eller i taket - Täcklister

Har du sladdarna liggandes efter väggen så kan du använda en kabellist eller kabelkanal för att lösa problemet. Samtliga av våra kabellister är självhäftande för en så enkel montering som möjligt. Du väljer bara den färg som bäst smälter in i din inredning. När du väl har monterat dina lister döljer du lätt dina sladdar genom att öppna kabellisterna med ett lock på ovansidan. Vissa vairanter är tillverkade i mjukt material som omsluter sladden när den placeras i listen.

 

 

Välja rätt textilkabel - jordat eller ojordat

Att välja rätt färg på textilkabeln är inte alltid lätt. Vi har ett stort sortiment av olika färger och textiler. En gyllene regel som man kan tillämpa är att först slå fast hur mycket man vill att sladden ska sticka ut. Mer anonyma färger på textilsladd som naturlinne, svart, krämvit eller en grå nyans är ofta lättare att matcha med resterande inredning. Medan kablar som neon rosa, lila eller multi sticker ut mer och kommer bli mycket mer framträdande. För att kunna köpa rätt kabel behöver du också ta reda på om du behöver en jordad eller ojordad lampsladd. En jordad har tre ledare i kabeln medan en ojordad endast har två. 

 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan