Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Eltillbehör / Uttag

Uttag

Stort urval av uttag för både tak och vägg.

Letar du efter ett nytt tak- eller vägguttag? Vi har prisvärda uttag från bland annat Gelia. Skulle du sakna något så hör gärna av dig till info@lampsladdar.se så löser vi det ihop. 


Hos oss på lampsladdar hittar du ett stort sortiment av tillbehör till din lampa. Vi säljer uttag i olika modeller med matchande stickkontakt. Det finns takuttag, vägguttag, lamputtag dubbel och vanliga honor till lös kabel. Det finns infällda och utanpåliggande uttag för både tak och vägg. Det finns svarta uttag, vita uttag och för den som vill ha sitt uttag i någon metall så går det också att ordna om man har tid att lägga en order och vänta på sin leverans. Vi lagerhåller inte alla modeller med har snabba leveranser för den som har bråttom.

Lamputtag tak

Ett lamputtag till tak är oftast ett uttag som har en krok i mitten och som passar en standard modell av takdosa. Det är ett eljobb som bör utföras av behörig elektriker i hemmet när det är dags att byta eller om det av någon anledning har skadats eller inte fungerar. Det finns även lamputtag utan en krok i mitten för både takmontering och väggmontering. Dessa uttag säljs såklart både med DCL uttag, jordade uttag och ojordade uttag. Viktigt att tänka på förutom att det behövs behörig installatör är att tänka på vilken stickkontakt du behöver på din armatur så det passar ihop med ditt eluttag.

Lamputtag vägg

Ett lamputtag som sitter på din vägg kan både vara infälld och utanpåliggande. Ett vanligt märke av vägguttag är Schneider som både finns som uttag, lampknappar och dimmer. Vill man köpa ett nytt uttag så rekommenderar vi att man kollar vad som sitter uppskruvat på sin vägg hemma så man får ett uttag i samma serie. Lamputtagen som sitter på väggen finns numera också som vägguttag med DCL för den som önskar det. Har man ett öppet vägguttag i låg höjd med småbarn hemma så finns det petskydd som man kan stoppa in i uttaget för att undvika att barn stoppar in sina fingrar i det.

Lamputtag DCL

Lamputtag med DCL utgång är vår nyaste standard som numera används när vi bygger nya hus eller drar om el i våra hem. Det är en europastandard som är tänkt att användas vid nyproduktion. DCL är en förkortning av ”Devices för Connection of Luminaires” och avser lampproppar och lamputtag tillverkade i enlighet med gällande EU-standard – SS-EN 61995. Standarden är framtagen för att säkerställa jämnhög produktionskvalitet inom hela Europa. Har du varken ett jordat uttag eller ojordat uttag i ditt tak så finns det en ännu äldre modell av uttag som heter trepoligt kronutförande. Vid reparationer och renoveringsarbeten på befintliga installationer är det fortfarande tillåtet att använda äldre lampanslutningsdon, men på sikt kommer dessa att försvinna helt från marknaden. Går du i renoveringstankar kan det vara en god idé att låta en behörig elektriker hjälpa till att byta till nya DCL uttag.

Lamputtag utanpåliggande

För dig som inte kan fälla in ditt uttag i väggen så finns det utanpåliggande modeller som man skruvar upp på väggen och så drar man kabel längst väggen för att få el i uttaget. Det finns lösa utanpåliggande dosor för både en-fack, två-fack och tre-facks lösningar. Det är många som väljer att sätta ett litet utanpåliggande uttag ovanför sitt fönster för att enkelt och smidigt kunna sätta upp sin fönsterlampa och slippa lösa kablar runt sitt fönster.     

Lamputtag dubbel

För den som behöver ett dubbel uttag så finns det också många modeller på marknaden både utanpåliggande och infällda modeller. Det finns även lamputtag grenpropp om du redan har ett uttag med en utgång men behöver använda ditt uttag till fler armaturer. Gelia erbjuder två modeller av uttag stickpropp, både som jordad och ojordad. För att dölja ditt uttag i taket så använder vi oss av takkoppar som döljer sladdar och uttag och ser till så lampan smälter in fint i taket, dessa finns i många olika modeller och utföranden. Köper du en lamparm idag så finns det modeller som du sätter på ditt uttag som flyttar din armatur 0,5-2 meter.

Förlängningssladd 

Även våra vanliga förlängningssladdar innehåller uttag, det är ett väldigt vanligt eltillbehör i våra hem. Det finns förlängningssladdar med både ett uttag, tre uttag, sex uttag och med USB portar. Skarvsladdar finns både i svarta modeller, vita modeller och med både en meter kabel, tre meter kabel och fem meter kabel. Vi har även ett lyxigare sortiment av skarvsladdar som passar att ligga synliga i hemmet. Varumärket Avolt erbjuder ett exklusivt sortiment med rosa skarvsladdar, gråa skarvsladdar, blåa skarvsladdar, gröna skarvsladdar, röda skarvsladdar och modeller i mässing och krom. Dessa finns både med enbart vanliga uttag men även varianter som också har USB-uttag.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan