Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / Watt & Veke

Watt & Veke

Watt & Veke är ett svenskt företag som tillverkar belysning och julstjärnor. Sedan starten 1998 har allting handlat om lampor och att skapa sin egen kollektion med ett eget uttryck. Deras mål är att en lampa från Watt & Veke inte bara ska vara en lampa, utan en vacker inredningsdetalj som dessutom ger stämningsfull belysning.  


1 artikel
Sortering:
Antal:
1 artikel

Watt & Vekes historia

Historien om Watt & Veke började 1998 i en butik på Torsgatan i Stockholm då Monika Lindström öppnade upp dörrarna till en butik som sålde belysning. Butiken sålde både egna varor och andra varumärken. Butiken stängdes 2001 och 2003 inledde Watt & Veke ett nära samarbete med Bergo i Eskilstuna. Deras vision var att skapa stämningsfullt ljus med stil och kvalitet, inte bara fokusera på funktion.  

Watt & Veke´s lampor har alltid haft ett tydligt uttryck och egen stil. Men en sak är säker att det ska vara formstarkt och lyser, och att det ska göra det med stil och kvalitet. 

Idag är Watt & Veke ett erkänt företag som tillverkar designbelysning. De har ett brett sortiment av belysning, men de är nog mest kända för deras vackra julstjärnor. Varje år säljs det ofantligt många julstjärnor och varje år kommer det nya modeller, storlekar och färger. Watt & Vekes pappersstjärnor tillverkas sedan många år tillbaka i en fabrik strax sydost om New Delhi i Indien. Och det fantastiska är att pappersstjärnan härstammar från just Indien. När du köper en stjärna från Watt & Veke så kommer du att förstå varför de är så stolta över dem.

Watt & Veke lampor

Watt och Veke tillverkar idag de flesta typer av lampor för det flesta stilar och rum. De har ofta lampor som sticker ut ur mängden och upplevs som lite vågade och kaxiga. Watt & Vekes lampor finns i en mängd olika material och former. De har ett stort urval taklampor, plafonder, lampfötter, lampskärmar och adventsstjärnor.

Watt & Veke taklampor

Det senaste årets storsäljare bland taklamporna är Watt och Veke Ellipse, den finns i flera storlekar, färger och textilier. En annan Watt och Veke lampa som är mycket uppskattad är Buster som är tillverkad av papper men ser ut som rotting.

Watt & Veke plafonder

De har inte så stort utbud av plafonder i sitt sortiment utan har istället lyckats ta fram några få som är väldigt fina. En Watt och Veke plafond som vi gärna lyfter lite extra är Anna som finns i tre olika storlekar 40, 60 och hela 80cm i diameter. De är tillverkade i bomullstyg som spänts över en stålställning. Skapar ett smycke i taket och ger ett mjukt intryck, perfekt för sovrummet. Utöver Anna plafond Watt och Veke så har vi även Ingrid i sortimentet. Den liknar Anna men har ett lite mer klassisk utseende.

Watt & Veke bordslampor

Bordslampor är en kategori där Watt & Veke lyckats väldigt väl med sin särpräglade stil. De har allt från enkla stilrena till klassiska och orientaliska lampfötter. En del är kompletta lampor andra säljs lampfot och lampskärm separat. En Watt och Veke bordslampa som gått bra är Buster och en fin Watt & Veke lampfot är Deborah som finns i flera storlekar och färger.

Lampskärm Watt & Veke

Watt & Veke har ett stort sortiment av lampskärmar. Allt från vanliga enkla skärmar till bordslampor i olika storlekar, former och färger till större skärmar att använda i tak eller på golvlampor. En populär modell av Watt och Veke lampskärm är exklusiva Erica. Den används mest till golvlampor men går även att hänga i tak. Med sin färgsättning så skapar den en härlig lounge-känsla.

Watt och veke julstjärna

Sist men inte minst så kommer det handla om den varugrupp som jag tror de allra flesta förknippar med Watt & Veke idag, nämligen adventsstjärnor, julstjärnor, pappstjärnor eller vad just du väljer att kalla dom. Kärt barn har många namn. Här finns så mycket att skriva om men jag får nöja mig med att nämna några som stuckit ut extra mycket sista åren. Watt o Veke Snöblomma tror jag ingen har missat, det var den första modellen de tog fram på temat pappstjärnor som inte ser ut som klassiska pappstjärnor. Andra fina exempel är Watt & Veke Eldig, Watt och Veke Oslo och Maja för att nämna några. I sortimentet finns även vanliga, mer klassiska stjärnor så en Watt och Veke julstjärna karaktäriseras inte bara av det nya moderna utan även av Watt och Veke adventsstjärnor med fem och sju uddar som vi är vana med, till exempel Vintergatan och den helt återvunna Greta.

Här kan du läsa mer om Watt & Veke och deras produkter.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan