Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / Umage

Umage

Umage är ett danskt ord som betyder att ”anstränga sig” eller ”göra något extra”, och det är deras strävan varje dag med vacker dansk design som möter prisvärdhet, högkvalitativa material och en genuin omsorg om miljön.


Filtrera Visa 2 artiklar
2 artiklar
Sortering:
Antal:
2 artiklar

Umage – Dansk design, överkomliga priser och hållbarhet

På det danska designföretaget Umage kombinerar de estetik, enkelhet och funktionalitet och sammanför det med genomtänkt hantverk ett hållbart miljöansvar. Umage började med belysning men har genom åren utökat sitt sortiment till att även innefatta möbler och inredning. Idag säljs Umages produkter över stora delar av världen. En stark utveckling sedan företaget startades 2008. Från början hette företaget VITA Copenhagen men bytte namn till Umage 2017.

Umage hittar inspiration till sin design i den pulserande staden Köpenhamn med sitt urbana landskap och råa natur. Detta i kombination med klassisk skandinavisk design med sin enkelhet ger fantastiskt fina lampor.

Deras design är förpackad i snygga platta lådor som är optimerade för global logistik vilket gör produkterna mer prisvärda samtidigt som det minimerar koldioxidavtrycket i linje med deras hållbarhetsåtagande. Förpackningarna är dessutom fina och redo för att ge bort som present.

Bright 1-2-3 är återförsäljare av Umage lampor

I vår butik i Sickla Köpkvarter har vi alltid ett brett sortiment av belysningen från Umage. Där hittar ni såklart fjäderbollarna EOS som finns i flera olika storlekar och färger. Asteria är en annan lampa som vi oftast har i utställningen i flera varianter. På Bright 1-2-3 har vi jobbat med varumärket sedan många år och långt innan de bytte namn från VITA Copenhagen till Umage. Vi har tillgång till reservdelar och hjälper gärna till med reparationer eller uppdateringar som kan behövas. I vår lampverkstad fixar vi de flesta reparationer av alla sorters lampor.

Spännande designers och tydlig designidé

Umage har ett unikt och dedikerat inhouse designteam som gör en extra ansträngning för att skapa design som kommer att göra skillnad för oss alla. De kommer aldrig att designa en ny stol för designens skull, de vill se till att designen tillför extra värde, oavsett om det är en ny dimension av flexibilitet, funktionalitet eller hållbarhet. Designerna på Umage hämtar inspiration från det nordiska landskapets distinkta natur för att skapa unik design relaterade till hur vi lever i en urban miljö. Influerade av formspråket, färgerna och materialet som finns runt omkring dem i Danmark, skapar de en kollektion som är förankrad i deras hemmiljö men designad för alla. I Umages designteam finns bland annat Søren Ravn Christensen, Anders Klem, Jonas Søndergaard, Tor Hadsund, Jacob Johan Würtzen, Lorentzo Radaelli och Jacob Rudbeck och många fler som de samarbetar med.

EOS – Den omåttligt populära fjäderlampan

Umages mest populära lampskärm är fjäderlampan EOS som kommer i flera olika färger och storlekar. Den vita EOS Medium är mest populär. Lampskärmen har ett mjukt intryck som fungerar utmärkt i flera olika typer av rum. Idag finns EOS med upphängning för taklampa, ställning för bords- och golvlampa samt även som vägglampa för att du ska kunna ha din fjädrade favorit där den passar allra bäst. Många andra tillverkare har genom åren försökt hänga på fjäderlampståget men ingen verkar kunna peta EOS från tronen som den mest populära hos kunderna.

Smäckra Chimes ger många användningsområden

En smidig pendellampa i trä i sin enklaste och renaste form som för in naturens nordiska toner i din interiör. Chimes är tillverkad i ett massivt stycke ek som kombinerats med en varm LED-lampa. Inspirationen kommer från de graciösa linjer som bildas av rader av träd i skogen. Chimes kan användas ensam i hörnet av vardagsrummet, i fönstret, på rad över en köksbänk eller bord och är dessutom fin i ett cluster över soffbordet.

Stilrena, minimalistiska Asteria

Asteria är skapad i minimalistisk och nätt design, vilket gör att den aldrig går ur tiden. Lampan är resultatet av design som möter teknik och hantverk på ett mycket elegant sätt. Asteria är försedd med integrerad LED-belysning som ger ett varmt och behagligt ljus, samt en härlig ljusspridning i rummet och på nedanstående yta. Den har dessutom en vit, skyddande skärm som döljer ljuskällan och säkerställer en mjuk och bländfri ljusspridning. Asteria är Dimbar och kommer i flera olika storlekar, färger och finns både som taklampa i två storlekar, som plafond, bordslampa och golvlampa.

Här hittar du mer om Umage, deras verksamhet, historia och produkter.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan