Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / Tom Dixon

Tom Dixon

Det brittiska möbelföretaget Tom Dixon grundades 2002 av den brittiska industridesignern Tom Dixon. Företaget skapar lampor i en kategori för sig och framställer sina produkter utifrån idén om att utveckla, förnya och återuppliva den brittiska möbelindustrin.


Filtrera Visa 1 artikel
1 artikel
Sortering:
Antal:
1 artikel

Varumärket Tom Dixons Historia

2002 grundas varumärket Tom Dixon i London. 2004 söker Dixon investeringar för sitt varumärke och ingår då i en överenskommelse med Proventus. Aktier byts ut och Tom blir delägare och Creative Director för det ikoniska finska möbelbolaget Artek. Utvecklingen av bolaget initieras med en rad olika projekt, bland annat samarbete med Eero Arnio, återkoppling till Alvar Aaltos belysningssamlingar, återvinningsprojektet Second Cycle och paviljonger med Shiguru Ban.

Sedan varumärket Tom Dixon etablerades har det expanderat snabbt. Tom Dixons design finns att se världen över, och i synnerhet i London. Dock Kitchen i London har många Tom Dixon-produkter i sin extraordinära miljö. Restaurangen ses som en förlängning av Tom Dixons showroom med möbler och belysning som kompletteras med andra experimentella mönster, finish och prototyper. Genom att sätta nya produkter på prov i ett fungerande kök och restaurang innebär att de kan lanseras med förtroende. Även på hotellet Mondrian i London är all inredning utformad av Tom Dixon Design Research Studio.

Bright 1-2-3 är återförsäljare av Tom Dixon lampor

Vi på Bright 1-2-3 har jobbat länge med Tom Dixons lampor och har gedigen kunskap och erfarenhet av deras sortiment. I vårt sortiment hittar ni både taklampor, bordslampor, vägglampor och golvlampor från Tom Dixons utbud. Vi har även en del accessoarer som ljuslyktor, bokmärken, tvål och annat kul. Denna del av sortimentet varierar lite efter säsong och tillgång.

Tom Dixons fantastiska lampserie Melt

Lampserien Melt liknar en gyllene metallklump som får en spegelliknande yta när den är släckt. När lampan tänds så blir den genomskinlig och ser nästan lite magisk ut. Tekniken som används för att tillverka Melt lampor kallas vakuummetallisering. Melt lampan togs fram i samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet Front. Melt finns som taklampa, vägglampa, golvlampa i färgerna krom, koppar, guld och smoke. Den populära takpendeln Melt finns i två storlekar, 30cm och 50cm, dessa passar oerhört bra tillsammans och kan med fördel hängas i grupper. Vill man ha det lite enklare så finns färdiga paket, Melt trio, att köpa komplett med takplatta för enkel montering. Vägglampan Tom Dixon Melt Surface är ett smycke på de flesta väggar. Den går också att montera i tak som en plafond och är även godkänd för att sitta i badrum. Idag kommer hela Melt-serien med inbyggd LED.

Taklampan Spring från Tom Dixon

Spring-serien från Tom Dixon är en samling lampor som förenar dekorativa utsmyckningar med rå och ren industrialism. Lamporna är tillverkade i tunna stålband som vävts omlott. Designen ger en lampa som trots sin storlek har ett nätt uttryck och är en riktig ögonfångare.

Spring takpendel finns i tre olika storlekar och tre färger. Spring Small är 56cm, Spring Medium är 79cm och Spring Large är hela 95cm i diameter. Alla storlekarna finns i färgerna Mässing, vit och silver.

Beat, en modell i massa olika varianter från Tom Dixon

Lampserien Beat från Tom Dixon är en serie minimalistiska lampor tillverkade i solid mässing med ett yttre i svart, vit eller mässing. I bordslamporna och vägglamporna förekommer även gjutjärn, som en symbolik för den robusta metallindustrin som Dixon låter sig inspireras av. Beat finns som pendel, bordslampa, vägglampa och golvlampa.

Copper pendel, en av Tom Dixons moderna klassiker

Copper Round pendel, Tom Dixons egendesignade lampa, är en stilig rund lampa tillverkad i koppar och polykarbonat, en design med tydlig inspiration av rymdhjälmar. Lampan ger ett mjukt och harmoniskt sken. Copper pendel har genom åren kompletterats med en oval pendel som heter Copper Wide. Utöver den ursprungliga kopparpendeln så finns sedan några år både Round och Wide även i svart.

Tom Dixons Etch taklampa och Etch Tea Light

Även Etch-serien är formgiven av Tom Dixon själv och är en lampserie tillverkad av tunna metallplåtar som etsats ut genom en digital process. De detaljerade mönstren ger ett mjukt och vackert sken. Etch är lika vacker tänd som släckt och finns som taklampa i flera olika storlekar och som Etch Tea Light ljuslykta för värmeljus.

Tom Dixons innovativa produkter ställs ut på några av världens mest kända museum och 2008 utsågs Dixon till Designer of the Year 2008 av tyska Architektur & Wohnen Magazine.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan