Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / PR Home

PR Home

PR Home grundades I Borås 1983 men hade från början fokus på inramade posters och ramar. Vid millennieskiftet så började fokus skifta mer mot lampor, lampskärmar och lampfötter. De har sedan dess växt snabbt till att bli en betydande aktör inom segmentet i Sverige och du kan idag se en PR Home lampfot eller lampskärm i var och vartannat fönster.


122 artiklar
Sortering:
Antal:
KAMPANJ
Flex Out upphäng utomhus, svart 2,5m
122 artiklar

Historien om PR Home som varumärke

PR Home grundades 1983 i den klassiska handelsstaden Borås och bedriver än idag sin verksamhet med samma stad som bas. Resan började med att en butik med namnet PR Butiken öppnades upp med målet att sälja inramade posters för kontor. Konceptet visade sig lyckat och redan 1988 öppnade man upp en andra butik på Allégatan i centrala Borås. Samtidigt byter man namn till PR Ram. Succén fortsätter och 1991 öppnas ytterligare en butik i Borås köpcentrum Knalleland. Vid framtagandet av sina produkter samarbetar PR genom åren med många kända kostnärer och säljer inramade poster från bland annat Lasse Åberg, Ulrica Hydman Vallien och Lena Linderholm.

Kring år 2000 börjar företaget skifta fokus mer mot lampor, belysning och lampskärmar. Mot bakgrund av det byter man ännu en gång namn till det nuvarande företagsnamnet PR Home. Sedan dess har belysningssortimentet vuxit och idag är PR Home ett välkänt varumärke i belysningsbranschen och har nått stor framgång med sina produkter i många svenska hem. Precis som med framtagandet av posters i företagets linda så finns fortfarande samarbeten med konstnärer kring textilier till lampskärmar. Genom åren har PR Home hittat sin egna nisch inom segmentet belysning och är duktiga på att hitta nya trender, material och stilar som många av deras konkurrenter missar. Idag säljs PR Home via återförsäljare runt om i landet.

Bright 1-2-3 är återförsäljare av PR Home lampor

På Bright 1-2-3 har vi medarbetare som sålt PR-lampor sedan företaget gick under namnet PR Ram. Vi har brett sortiment och ännu bredare kunskap kring belysning i allmänhet och PR Homes lampor i synnerhet. I vår butik i Sickla hittar ni ständigt storsäljare och populära lampor från PR Home. Vi uppdaterar ofta sortimentet och är snabba att snappa upp nya heta PR Home nyheter. Vi har även en stor avdelning för lampskärmar som givetvis innehåller många lampskärmar från PR Home. Här på webben försöker vi hålla oss ständigt uppdaterade så vi kan erbjuda er kunder ett helt komplett utbud av bordslampor, lampfötter, lampskärmar, taklampor, vägglampor och trädgårdsbelysning från PR Home.

PR Homes populära tygplafonder

En trotjänare i sortimentet har visat sig vara de ständigt aktuella plafonderna i textil som PR Home har. De två som sticker ut hos oss har visat sig vara plafond Fransa och plafond Stonewash som båda finns i tre storlekar, 42 cm, 55 cm och 70 cm. Enda skillnaden på de två är tyget, Stonewash har ett linnetyg som har lite mer textur än Fransa som är tillverkad i ett lite mer finvävt tyg. Textilen är spänd över en metallställning som skapar ett fint mönster.

En uppsjö lampfötter signerade PR Home

Lampfötter är en lite bortglömd marknad som PR Home har tagit ett stadigt tag om. I deras sortiment hittar ni idag allt från enkla, stilrena lampfötter till mer vågade varianter med fåglar, ananas, nakna människor och allt möjligt. De har även lampfötter i klassiskt snitt och färger som lampfoten Salong. Välkomna till oss i butiken eller spana in våra lampfötter från PR Home här på webben.

PR Home partyslingor i olika längder, färger och uttryck

Att lysa upp sin trädgård, balkong eller altan med partyslingor har blivit väldigt poppis de senaste åren. Det har gått från att användas just vid partyn eller andra tillställningar som tillfälligt pynt till att numera förgylla våra utemiljöer året runt. PR Home har tagit fram ett väldigt spännande sortiment på temat partyslingor med slingor i olika längder, olika färger och med roliga tillbehör som små lampskärmar i rotting och plåt som kan hängas på för att skapa precis den look man vill ha. Ett stort plus med just slingorna från PR Home är att de är med E27-sockel så att man kan välja vilken ljuskälla man vill använda vilket ytterligare skapar flexibilitet och möjligheter. Det gör det även smidigt att byta en lampa om oturen skulle vara framme. Detta skiljer sig från många billigare slingor på marknaden men inbyggd LED och fasta lampor som inte är utbytbara. Vi rekommenderar att man använder LED-lampor med E27 i sina slingor då de bra mindre och bättre tål att sitta ute i regn, blåst och rusk. 

Lampor i industriell stil från PR Home

Länge hade PR Home fokus på den industriella stilen på sina lampor och det finns fortfarande kvar en hel del i sortimentet. Taklampor i industriell stil och även rustika bordslampor och annat som ger en lite tuffare stil och passar bra ihop med industriell inredning. Som exempel kan nämnas taklampan Liverpool som till och med döpts efter den klassiska industristaden i England. Lampserien Notice finns som både bords-, tak- och vägglampa och är annat populärt exempel på rustik, industriell design från PR Home.

Rottinglampor i alla former hos PR Home

Ingen har väl missat den stora naturtrenden som verkar ha kommit för att stanna. Som vi nämnt ovan är PR Home duktiga på att snabbt se nya trender och pricksäkert översätta dessa till modern, trendig belysning. Inom segmentet rotting har de lyckats väldigt bra och har de senaste åren fått fram många storsäljare. Främst är det taklampor i rotting som gäller men de har även lampskärmar i rotting att sätta på lampfot. Även mindre takskärmar i rotting som passar både som mindre hängande taklampa och som extra tillbehör till partyslingorna.

Enkla och stilrena lampskärmar i vårt PR Home sortiment

Lampskärmar är stort hos oss på Bright 1-2-3 och vi har en stor avdelning för detta i butiken. Från PR Home har vi ett brett sortiment av standardskärmar i olika storlekar, former och färger. Vi har runda lampskärmar, strutformade lampskärmar, ovala lampskärmar, rektangulära lampskärmar, kvadratiska lampskärmar, stora lampskärmar och lampettsskärmar och mycket mer. Hos oss hittar ni skärmen som passar er oavsett vad ert behov eller smak är. Skulle vi mot förmodan inte ha det ni söker så har vi ett väldigt stort beställningssortiment av lampskärmar och även kontakter med tillverkare som kan sy upp skärmar efter specifika önskemål.

Adventsstjärnor i rotting – senaste årens inredningsfavorit

Som om inte det var nog med snygga rottinglampor så kom för några år sedan även adventsstjärnor i rotting. Dessa blev en enorm succé och har sedan starten fått stort utrymme i inredningsbloggar och på Instagram. Sortimentet har utökats och fler modeller har adderats till PR Homes julstjärnesortiment. Vår absoluta favorit är rottingstjärnan Anna Star som finns i tre storlekar, 45 cm, 68 cm och hela 82 cm för den som har stora fönster. 2021 kom en ny adventsstjärna i rotting som heter Mary. En tvåfärgad stjärna som vi tycker mycket om och tror kommer bli en framtida klassiker. Rottingstjärnorna flirtar med de gamla varianterna som var vanliga på 70- och 80-talet men har en modernare stil. En kombination av nytt och retro som passar i många hem oavsett stil.

Här hittar du mer om PR Home, deras verksamhet, historia och produkter


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan