Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / Muuto

Muuto

Muuto, det unga men redan internationellt framgångsrika nordiska designföretaget, strävar efter att lägga till ett nytt kapitel i skandinavisk designhistoria och därmed sätta regionen tillbaka i täten på den internationell designscenen. Hos oss hittar ni allt som Muuto erbjuder inom belysning.


Varumärket Muuto och deras vision

Det unga danska designföretaget Muuto grundades år 2006 av Kristian Byrge och Peter Bonnen. Muuto har sina rötter i den skandinaviska designtraditionen som kännetecknas av varaktig estetik, funktionalitet, hantverk och ett ärligt uttryck. Genom att utöka detta arv med framåtblickande material, tekniker och djärvt och kreativt tänkande, är deras ambition att leverera ett nytt perspektiv på skandinavisk design.

Namnet Muuto kommer från det finska ordet muutos, vilket betyder nytt perspektiv. De handplockar ledande samtida formgivare som är starka uttolkare av deras egen filosofi och som sedan kan kombinera sin talang med det passionerade och kreativa teamet hos Muuto. Muutos design känns igen eftersom det har muutos, ett nytt perspektiv.

Muutos vision är att återta den starka ställning som skandinavien hade inom designvärlden på 1950-talet.

År 2017 köper den amerikanska möbelproducenten Knoll Muuto med ambitionen att fördubbla omsättningen på fem år. Muuto fortsätter att producera möbler, belysning och inredningsdetaljer som med sin enkelhet och genomtänkta design håller över tid samtidigt som de utmanar normerna och perspektivet.

Bright 1-2-3 är återförsäljare av Muuto lampor

På Bright 1-2-3 är vi auktoriserade återförsäljare av Muuto och en av få branded web partners. I vår butik i Sickla Köpkvarter har vi en stor, fin display med Muutos egen inredning helt tillägnat varumärkets belysning. Vi har varit med länge under Muutos frammarsch och kan erbjuda våra kunder ett brett sortiment till bra priser samt givetvis även vår specialité som är god service. Med detta menar vi en bra service och hjälp innan köp, under köp och även efter köp. Vi tar ansvar för Muutos lampor och kan reparera, byta ut, fixa reservdelar och så vidare så att din Muuto-lampa ska kunna förgylla ditt hem under lång tid.

Spännande formgivare och tydlig vision

Muuto har genom åren handplockat unga, aktuella formgivare och med sin tydliga vision och tanke om vad man vill uppnå så har fantastiska möbler och lampor skapats som ligger rätt i tiden med potential att hålla sig aktuella genom olika trender i framtiden. Exempel på formgivare som designat lampor åt Muuto är Broberg & Ridderstråle, Harri Koskinen, Benjamin Hubert, Claesson Koivisto Rune, Form Us With Love, Mattias Ståhlbom och TAF Architects.

Fluid Pendant – Muutos svävande glasmoln

Den mest populära lampan från Muuto har hos oss, de senaste åren, varit glaslampan Fluid som är designad av Claesson Koivisto Rune. En jättefin pendel med ett välgjort frostat glas som ger ett jämnt och fint sken. Fluid Pendel kommer i två storlekar, large som är 42 cm i diameter och small som är 23 cm i diameter. Den skiljer sig från många andra liknande pendlar på formen i glaset som inte är varken runt eller ovalt utan lite tillplattat nedtill. Armaturen hänger i en vajer och kabeln går löst upp till takkoppen vilket ytterligare förhöjer intrycket av exklusivitet.

Muutos Flexibla Ambit-serie för alla behov

Ambit är en serie lampor som finns i flera olika utföranden, storlekar och färger. En lampa som egentligen inte gör så mycket väsen av sig men ändå sticker ut i mängden på något sätt. En detalj som är signifikativt för Muuto är att färgen på kabeln exakt matchar färgen på lampan. En sådan liten detalj gör mer än man kan tro för helhetsintrycket. De enkla Ambit taklamporna finns i storlekarna 55cm, 40cm, 25cm och 16,5cm och hela serien finns i färger som grå, taupe, grön, vit och svart för att nämna några. I serien finns även en taklampa med tre mindre ambitskärmar fästa på en stång, denna heter Ambit Rail och passar väldigt bra över matbord, köksöar och liknande platser där man gärna vill få en bredd i ljuset samtidigt som man bara behöver en inkopplingspunkt. Ambit som designats av TAF Architects finns även som Ambit vägglampa.

Den enkla, stilrena men ändå utstickande Grain Pendel

En annan av våra favoriter från Muuto är den lilla pendellampan Grain. Den finns bara i en storlek men i många olika fina färger. Den används ofta där man vill ha flera hängande lampor tillsammans i ett kluster eller på rad. Även Grain har gummikabel i samma kulör som armaturen vilket gör att hela lampan ser lyxig och påkostad ut. På insidan är de vita för att på bästa sätt reflektera ljuset ner över den yta som avses belysas. Grain är designad av Jens Fager.

Unika bords- & golvlampan Leaf från Muuto

Leaf Floor Lamp från Muuto designades av Broberg & Ridderstråhle år 2012. Leaf är tillverkad i aluminium som pulverlackas i fem olika färgval. Leaf-lamporna har ett stilrent och elegant uttryck som, tillsammans med den inbyggda LED-lampan, sprider ett hemtrevligt ljus. Leaf golvlampa såväl som Leaf bordlampa har inbyggd dimmerfunktion och lämpar sig väl för som läslampa i både sovrum, vardagsrum och arbetsrum. Lampan har fått sitt namn efter lamphuvudets form som skapar en skugga liknande ett löv.

Muuto Strand, en ny fräsch serie pendlar i flera storlekar

Strand Pendant Lamp är formgiven av Benjamin Hubert och finns i två varianter: Strand Pendant Closed och Strand Pendant Open. Båda varianterna finns i flera olika storlekar. Det som skiljer dem åt ,hör man nästan på namnet, är att den ena är öppen nedtill och den andra mer stängd. När Hubert formgav Strand-serien fokuserade han på mjuka, lekfulla former som tillsammans bildar en modern, nästan svävande armatur. Lampans konstruktion består av en stomme i tunn metalltråd som är sprayad med ett kokongliknande material. Detta material filtrerar ljuset och skärmen avger ett varmt, jämnt och behagligt sken.

Här hittar du mer om Muuto, deras verksamhet, historia och produkter.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan