Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / FLOS

FLOS

Italienska Flos grundades redan 1962 av bröderna Pier giacomo och Achille Castiglioni och har producerat några av de största klassikerna inom italiensk industriell design. Flos tidlösa design, tekniska fördelar, nyskapande och kvalitet har gjort företaget och dess armaturer till storsäljare runt om i världen.


Bright 1-2-3 är auktoriserad återförsäljare av Flos

Flos startade från en idé att skapa en glödlampa som skulle ändra livsstilen på italienska och utländska marknaden. Från dag ett så utvecklade Flos en ny idé kring artificiell belysning. Redan det år företaget grundades tillverkades flera designlampor som än idag är klassiker och fortfarande tillverkas av Flos. I samarbete med välkända, framstående designers som Philippe Starck, Jasper Morrison, Gino Sarfatti, Achille Castiglioni, Tobia Scarpa och Michael Anastassiades för att nämna några har Flos år efter år lyckats ta fram den ena designsuccén efter den andra. Häftigt med Flos lampor är att många av de lampor som designades i mitten av förra seklet fortfarande håller stilen och är populära i moderna designintresserade hem. Hos Bright 1-2-3 hittar du det mesta i Flos sortiment och vi är auktoriserad återförsäljare av Flos. Bland vår kunders men även våra favoriter finns armaturer som bordslampan Taccia, IC Lights taklampa, Gatto Piccolo bordslampa, ljuskronan Sarfatti 2097 och även spotlights skensystemet Zero Track. Köper du en Flos lampa så får du en designlampa som kommer skänka glädje hela livet och ofta även i generationer.

Gatto Grande och Gatto Piccolo från Flos

Den omåttligt populära Flos bordslampan Gatto designades redan 1960 av Flos grundare Pier och Achille Castiglioni. Den finns i två storlekar och den mindre Gatto Piccolo är den vi säljer mest av för närvarande. De är tillverkade i Flos välkända Cocoon-material som ger ett fantastisk fint ljusgenomsläpp och känsla. Köp Gatto Piccolo och Gatto Grande från Flos här.

Taccia bordslampa från Flos

Flos Taccia är en bordslampa som formgavs av bröderna Achille och Pier Castiglioni år 1962 för deras nystartade företag Flos. Lampan, som tillverkas i glas och aluminium, ger ett indirekt reflekterande ljus. Taccia finns i två storlekar och kan användas både som bords- och golvlampa. Fantastiskt exempel på en lampa som trots att den designades för över 60 år sedan fortfarande ser supermodern ut. Köp Taccia lampa här.

Sarfatti takkrona 2097 från Flos

Ljuskronan Sarfatti från Flos har blivit en designklassiker med sin ikoniska design med moderna och industriella inslag. Sarfatti-kronan är formgiven av Gino Sarfatti 1962 och den korrekta benämningen är 2097. Idag finns den i tre storlekar med 18, 30 och 50 lampor och heter då 2097/18, 2097/30 och 2097/50. Takkronan finns i mässing, svart och krom i alla storlekar. Anledningen till den något udda benämningen på Gina Sarfattis lampor beror på att han hade nummerserier olika typer av lamporoch hängande pendlar fick nummer mellan 2000 och 3000.  Köp din Sarfattikrona här.

Flos Snoopy – en återuppstånden ikon!

Flos Snoopy är en fantastiskt snygg lampa som med sin estetiska lekfullhet pryder vilket rum som helst som till exempel sovrum, vardagsrum eller som skrivbordslampa på exklusiva kontor. Lampan är formgiven av Achille & Pier Giacomo Castiglioni och passar utmärkt både på bord eller byråer. Bordslampan ger ett behagligt riktat ljus genom en tjock glasskiva och en emaljerad reflektor. Skärmen vilar i perfekt balans på den exklusiva vita marmorbasen och bildar tillsammans en fantastisk kontrast som får Snoopy-lampan att fånga ögats uppmärksamhet. Idag tillverkas Flos Snoopy lampa i tre färger, den finns med svart, grön eller orange skärm.

Achille & Pier Giacomo Castiglioni formgav lampan redan 1967. Efter en tids vila fick den ett nytt liv 2003, till många designälskares stora förtjusning. Brödernas skicklighet och känsla för form och design i kombination med Flos filosofi om innovation och hög kvalité, gjorde snabbt deras samarbete till en självklarhet och satte Flos på världskartan. De har genom åren utökat Flos sortiment med en rad nyskapande och vackra lampor, där även Snoopy har en välförtjänt plats

Här kan du läsa mer om Flos, deras produkter och historia.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan