Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / By Rydéns

By Rydéns

Under sin slogan “Passion for light” har By Rydéns från Gnosjö tagit en framträdande roll på den svenska belysningsmarknaden. De ligger ofta i framkant och är duktiga på att se nya trender komma. I samarbete med formgivare som Katarina Dahl, Åsa Gessle och Anders Eriksson har de skapat många storsäljare. By Rydéns lampor finns för alla typer av användningsområden som taklampor, golvlampor, bordslampor, vägglampor, spotlights samt även loungebelysning för din uteplats. 


Varumärket By Rydéns historia

Berättelsen om familjeföretaget By Rydéns började i Gnosjö 1958. Bakom satsningen stod den karismatiska entreprenören Arne Rydén som hade en fäbless för marknadsföring och försäljning. Tidigt förstod han att affärerna gjordes i Stockholm. Därför var det en självklarhet för honom att öppna en utställning för grossisthandel på Sankt Eriksgatan. Från början var det husgeråd, malmljusstakar och allehanda presentartiklar som gällde. I takt med att försäljningen och efterfrågan ökade påbörjades byggnationen av Rydéns fabrik i Gnosjö.

I början på 90-talet när finanskrisen härjade i Sverige hade Rydéns i Gnosjö gått från tillverkare till renodlad importör, främst från Kina och Taiwan. Samtidigt hade man märkt av ökad konkurrens på presentartikelmarknaden. Vilket bidrog till att allt fler aktörer började fokusera på riktigt låga priser, på bekostnad av kvalitet och lönsamhet. Företaget stod nu inför tuffa utmaningar och tiden var inne för en generationsväxling. Dessutom fattades beslutet att sluta sälja presentartiklar. Nu var målet att renodla verksamheten, för att bli riktigt duktiga på en varugrupp: Belysningsarmaturer. Här läggs grunden för dagens By Rydéns.

By Rydéns står för passion, professionalism, snabbhet och håller vad som lovats. Själva produktionen är skalbar så att den med kort varsel kan anpassas efter kundönskemål och marknadens efterfrågan. Helhetslösningen från ax till limpa har bidragit till att By Rydéns skalat upp verksamheten rejält inom en mängd olika affärsområden såsom inredare, arkitekter, B2B, hem- och kontraktsbelysning samt direktförsäljning till konsument via egen e-handel. Utöver detta lanserar By Rydéns årligen två unika kollektioner som sticker ut från stora massan med sin skaparglädje och variationsrikedom. Allt för att förgylla hem med genomtänkt kvalitetsbelysning som lyfter och håller ihop inredningen. Kollektionerna skapas i nära samarbete med handplockade formgivare och ledande designers som hämtat sin inspiration från när och fjärran.

Dagens By Rydéns är ett innovativt belysningsföretag med en tydlig hållbarhetstanke och står för högsta kvalitet i alla led. Trots att mycket hänt sedan 1958 ligger huvudkontoret alltjämt i Gnosjö där allt började.

Bright 1-2-3 är återförsäljare av By Rydéns lampor

Vi på Bright 1-2-3 har jobbat med By Rydéns belysning genom hela förvandlingsprocessen och sett hur de växt och byggt sitt varumärke på nära håll. Vi har god kunskap om både nyheter och gamla godingar samt kan ofta bistå med reservdelar och tillbehör till det mesta. I vår butik i Sickla Köpkvarter finns ett brett sortiment av By Rydéns lampor att titta på. Där finns både taklampor, Bordslampor, Golvlampor, Plafonder och Vägglampor. Utöver det som får plats i utställningen eller på lagret så erbjuder vi hela By Rydéns sortiment på vår hemsida med snabba leveranser. Alla lampor från By Rydéns har 5 års garanti för att du som kund ska känna dig trygg.

Köp By Rydéns Exclusive lampor hos Bright 1-2-3

Endast ett fåtal återförsäljare får sälja By Rydéns Exclusive sortiment. Självklart hittar du det hos Bright 1-2-3. Exclusive är ett urval produkter som tas fram i mindre skala och säljs exklusivt i vissa butiker. Det kan vara en helt unik produkt eller en speciell färg på en lampa som säljs i det vanliga sortimentet. Ett exempel på det är svart Hayden som bara säljs via exclusive-återförsäljare. Andra lampor i det sortimentet just nu är till exempel Dixton, Retrow, Diana och Blondie.

By Rydéns fina lampserie Hayden

Hayden finns i flera olika utföranden. Mest populär är den hängande takpendeln som finns som både oval och rund i flera storlekar. Hayden finns utöver det även som golvlampa och vägglampa samt i färgerna Guld och Svart. Haydenlamporna består av ett metallnät med massa små LED-lampor som när de är tända ger intrycket av en svärm flygande eldflugor. Konstruktionen som har formen av ett moln är även väldigt dekorativ när den är släckt.

Taklampan Gross från By Rydéns

När By Rydéns lanserade sin taklampa Gross så blev den en omedelbar succé. Lampan med sina hängande glasbollar är oerhört vacker både som släckt och tänd. Den har under åren fått tillskott i ytterligare varianter samt storlekar och färger. Och de senaste åren har By Rydéns även tagit fram Limited Edition varianter av Gross som enbart säljs via deras exclusive återförsäljare. Taklampan Gross finns idag i tre storlekar, Gross Taklampa, Gross Grande och Gross Giant.

Correct, en populär spotlight i flera olika varianter från By Rydéns

Takspotlight-serien Correct är en enkel, stilren och diskret lampserie som gör jobbet utan att ta för mycket fokus och uppmärksamhet. Den är avskalad, enkel och relativt billig vilket gjort den mycket populär hos våra kunder. Correct finns som takrondell i två storlekar med tre och fem spotlights samt som rak spotlightsskena med fyra lampor. Först kom Correct spotlights i färgerna svart och vit och sedan något år finns den även i guldfärg. Hela serien är gjord för lampor med GU10-sockel och vi rekommenderar våra kvalitativa LED-lampor från Osram som ni hittar här.

Zeona pendel, en av By Rydéns senaste succéer

Den flexibla taklampan Zeona har tagit oss med storm. Vid första anblick ser den ganska enkel och stram ut med sina nakna lampor men möjligheten att vrida på mittenlamporna har tagits emot mycket väl. Sedan vi tagit in den i vår utställning i butiken i Sickla hinner vi knappt få in dem i lager innan de säljs slut igen. De senaste årens populäraste taklampa från By Rydéns hos oss. Man kan få många olika uttryck på Zeona genom att använda olika ljuskällor. Titta förbi vårt stora sortiment av passande LED-lampor med E27-sockel.

Flytta taklampan med By Rydéns lamparm Långa Lisa

Med en förlängningsarm till din lampa flyttar du enkelt lampans position utan att behöva göra ingrepp i tak eller koppla el. Långa Lisa heter By Rydéns variant på detta tema, en enkel arm med teleskopskaft så att avstånd lätt kan ställas in. Den kommer med färdig sladd och hängs på din befintliga krok i taket.

5 års garanti på alla lampor från By Rydéns

Produkter med varumärket By Rydéns kommer med 5 års garanti så att du ska känna dig trygg med ditt köp. Det innebär att en produkt som går sönder ersätts eller repareras kostnadsfritt. Spara alltid ditt kvitto vid ett köp för att säkerställa garantin och hör av dig till oss så tar vi och fixar ditt ärende på bästa sätt.

Här hittar du mer information om By Rydéns och deras produkter på deras egen hemsida.

 


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan