Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / Belid

Belid

I västkustidyllen Varberg tillverkar Belid sedan 1969 sina fina kvalitetslampor under parollen "Ljuset från Varberg". Svensk produktion och design ligger dem varmt om hjärtat och de är stolta över sin hantverkstradition.


Historien bakom svenska belysningsföretaget Belid

Det svenska belysningsföretaget Belid startade sin verksamhet i Varberg redan 1969 och är idag en av nordens ledande tillverkare av lampor och belysning till både hemmiljö och offentlig miljö. Belid tillverkar fortfarande alla sina lampor i fabriken i Varberg och sysselsätter cirka 170 medarbetare. Grundarens vision om att tillverka svensk kvalitetsbelysning lever kvar än idag och genomsyrar verksamheten från tanke till färdig armatur. Produkterna kännetecknas av genuint hantverk och sortimentet har något att erbjuda för alla rum, miljöer och kontexter. Belid är idag stora hos oss inom varugrupperna Spotlights, Taklampor, golvlampor, bordslampor samt läslampor för väggmontage.

Svensk designbelysning från Varberg

För att hålla koppling till det svenska jobbar Belid i nära samarbete med svenska designers och formgivare både inom den egna organisationen samt med samarbeten med andra designers. Några som tagit fram belysning åt varumärket Belid genom åren är Joakim Fihn, Sabina Grubbeson och Patricia Trambevski.

Bright 1-2-3 är återförsäljare av Belids lampor

På Bright 1-2-3 har vi jobbat med Belid sedan vårt företag startades och har en väldigt nära och fin relation med Belids organisation. Detta ger oss möjligheten att snabbt kunna hjälpa till med svar på knepiga frågor, avhjälpa fel och även kunna bidra kring frågor om äldre Belidarmaturer som inte finns kvar på marknaden idag. Vi är duktiga på att hjälpa till med reservdelar och gör även renoveringar och omdragningar av Belids produkter. En av våra specialiteter i vår lampverkstad är att laga Cato-lampor som ibland efter många års användande kan glappa i lamphållaren. Detta är ett ganska knepigt ingrepp som kan ta väldigt lång tid om man inte vet hur man ska gå tillväga. Vi erbjuder fastpris på dessa reparationer.

Köp Belids populäraste lampor hos Bright 1-2-3

Belid är idag vår största leverantör och vi erbjuder ett av marknadens bredaste sortiment i vår butik i Sickla Köpkvarter. Utöver det vi visar och lagerhåller där erbjuder vi hela Belids sortiment här på bright123.se. Vi är ofta snabba att lansera nyheter och jobbar aktivt tillsammans med Belid för att kunna erbjuda er kunder absolut bästa service och erbjudande.

Belids numera klassiska spotlightserie Cato

Cato spotlights från Belid har funnits med länge och pryder idag många svenska hem. Med sin avskalade design och nätta proportioner ger den en minimalistisk stil som passar i de flesta hem. Cato tillverkas i metall och finns idag flera olika färger samt i äkta mässing. De polerade detaljerna slipas för hand i fabriken i Varberg vilket gör att priset för dessa ligger lite högre än de pulverlackade Svarta och Vita varianterna. Redan från början lanserades Cato som en komplett serie lampor för olika behov och så är det än idag så det går att hålla stilen i rum där man använder takspotlights, golvlampor, bordslampor och kanske även en vägglampa. Sedan några år levereras alla Catolampor med LED-lampor som drivs av en LED-driver vilket ger en lång livstid och bra prestanda. Cato lämpar sig mycket bra som läsbelysning och arbetsljus.

Ett ytterligare tillskott som kom för en tid sedan är den nya serien Cato Slim. Även den kännetecknas av samma minimalistiska design och stil som vanliga Cato men har en annan LED-ljuskälla med GU10-sockel som kallas mini-GU10. Dessa lampor drivs med 230v och behöver således ingen LED-driver vilket gör att armaturerna kan slimmas ytterligare och få ett ännu nättare uttryck. De blir även något billigare i pris eftersom samma mängd komponenter inte behövs.

Takplafond Soft från Belid, ett diskret smycke

Soft plafond är en takplafond i Linnetyg som finns i två storlekar och några olika färger. Den är mycket populär och används i de flesta olika typer av rum som sovrum, vardagsrum och gillestugor. En plafond i textil ger ett mjukt, varmt och mysigt intryck. En fördel som de flesta kunder inte tänker på är även att det är mycket smidigt att byta ljuskällor då man bara hakar av skärmen. Inte heller är den ömtålig som plafonder med glastallrikar och det finns inget litet hål i mitten som man behöver försöka pricka när man står på en ranglig stege.

Belid + Global Trac, ett populärt samarbete med spotlights

Efter att ha kört en egen standard på belysningsskenor ändrade Belid upplägg och gick för några år sedan över till att enbart göra spotlights som är kompatibla med Global Trac för både 1-fas och 3-fas. Detta har blivit en succé hos oss och vi besitter idag stor kunskap och hjälper gärna våra kunder att sätta ihop ett system som täcker just deras behov. Global Trac är stora på skenor och det sitter ofta som standard i många miljöer, både privata och offentliga. Systemet finns med alla sorters skarvar, vidarekopplingar, adaptrar för pendlar och så vidare så man bygga precis som man vill. Skenorna kommer i vitt och svart i längderna två och fyra meter i 1-fas. Här ser du hela Belids skensystem.

Bullo plafond, en trotjänare för många olika rum

En av våra populäraste taklampor de senaste åren är den fina, mångsidiga plafonden Bullo från Belid. Den är lättplacerad och kan användas i de flesta miljöer som hallar, vardagsrum, sovrum och även i badrum då den är IP-klassad. Bullo finns i två utföranden, en som sitter dikt taket med sitt glas direkt på ett takfäste och en som är nedpendlad på en fast pendel. Den senare passar fint i utrymmen med lite högre takhöjd. Bullo plafond tillverkas idag med fem olika utföranden/färger på takfästet som alla kan kombineras med antingen opalt glas eller klarglas. De fem färgerna är Mässing, Oxid, Oxidgrå, Aluminium och Mattsvart.

Från klassisk till modern lampa över köksbord

Belid har genom åren blivit lite synonyma med takpendlar till köksbord och matbord. Du känner garanterat igen deras mest klassiska taklampa Primus med hissupphäng som har tillverkats länge och fått stor spridning i Sverige. Den praktiska hissfunktionen är mycket uppskattad för de som vill kunna använda lampan både för tillfällen då man äter men också för korsordslösning till morgonkaffet. Andra kökslampor som varit populära genom åren är de lite mer moderna Diablo och Picasso. Diabloserien är framförallt mycket populär i Danmark och är Belids absoluta storsäljare där.

Belids hemsida kan du läsa mer om deras produkter, tjänster och tillverkning.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan