Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / Avolt

Avolt

Avolt är en svenskbaserad designstudio som utvecklar, designar och marknadsför objekt som utsträcker el till enheter. Till exempel de superpopulära grenuttagen Square som finns både med och utan USB-uttag. 


25 artiklar
Sortering:
Antal:
25 artiklar

Mer om Avolt

Avolts designfilosofi är minimalistisk i sin kärna och härrör från de grundläggande formerna som vi vet står tidens test. Inspirerad av den berömda Bruno Munari's trilogi "Square Circle Triangle" är varje Avolt-produkt en hyllning till de enkla former som mänskligheten har förlitat sig i i århundraden. Avolt grundades på tron att elektronikförnödenheter som skarvsladdar och grenuttag kan vara vackra och estetiska samtidigt som de är funktionella. Länge har vi inte haft något annat val än att använda fula plastgrejer trots att de förstör vår inredning och stör intrycket. Detta vill Avolt ändra på genom att sätta en ny standard för eltillbehör till hem, kontor och det offentliga rummet.

Avolts designfilosofi är minimalistisk i sin kärna och härrör från de grundläggande former som vi vet står emot tidens tand och alltid är aktuella. Inspirerade av den berömda Bruno Munaris trilogi ”Square Circle Triangle” är varje Avoltprodukt en hyllning till de enkla formerna som mänskligheten förlitat sig på i århundraden.

Avolt nominerades 2019 till Svenska Designpriset och tilldelades samma år Red Dot Design Award för Square 1 med motiveringen; "The uncompromisingly minimalist use of forms and sustainability focused production make the design of the Square 1 stand out".

Avolts första produkt Grenuttaget Square 1

Square 1 är en elegant lösning för elförlängning till apparater som kräver ström. Grenuttaget följer Avolts designfilosofi och är designad med stilrena, enkla och tidlösa geometriska former samt kommer i neutrala och tilltalande färger. Square finns i två utföranden, Square 1 Base med enbart eluttag och Square 1 USB som har både tre eluttag samt även två USB-uttag. Båda modellerna kommer med en magnet i botten så att de enkelt kan monteras under skrivbordet eller på väggen. Square 1 var den första produkten som Avolt tagit fram och väntar med spänning på fler braksuccéer de kommande åren.

Snygga, matchande laddkablar för USB och Iphone

Visst vore det trist att ha ett supersnyggt grenuttag på skrivbordet men inte ha en lika snygg, matchande laddkabel till telefonen? Detta har givetvis Avolt tänkt på och tagit fram laddkablar som exakt matchar färgerna på grendosorna. Som det inte räckte med design och snygghet så är det också praktiskt långa med sina två meter och går givetvis att använda i vilket USB-uttag som helst. Än så länge finns kablarna bara för laddning av Iphone.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan