Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / Armaturhantverk

Armaturhantverk

Armaturhantverk är ett familjeföretag som startades 1945 och bedriver sin verksamhet i Tibro där de designar och tillverkar en stor del av sina lampor själva, till exempel de fina golvlamporna som vi har många av i vårt sortiment. Armaturhantverks ambition är att leverera lampor av hög kvalité, design samt att ligga i framkant med nyheter på belysningsmarknaden. 


24 artiklar
Sortering:
Antal:
24 artiklar

Armaturhantverk – över 70 år av kvalitativ belysning

I Tibro har Armaturhantverk tillverkat, designat och utvecklat belysningsarmaturer sedan 1945. Än idag tillverkas stora delar av deras sortiment i samma fabrik och vi anar en ny satsning på att ytterligare stärka den inhemska produktionen och den anrika traditionen.

Bright 1-2-3 är återförsäljare av Armaturhantverks lampor

På Bright 1-2-3 har vi ett nära samarbete med Armaturhantverk. Vi har genom åren, i linje med våra värderingar, satsat mest på det som produceras i Sverige då vi tycker kvalitet, närhet, långsiktighet och hållbar produktion är viktigt. På senare år har vi med framgång tagit fram egna unika produkter tillsammans med Armaturhantverk. Exempel på det är våra egna färger av två- och trearmade Haga golvlampor samt egna varianter av Tullgarn bordslampa som är exklusiva för Bright 1-2-3. I vår butik i Sickla Köpkvarter har vi ett stort utbud av Armaturhantverks lampor och du kan se många av deras fina golvlampor i vår utställning.

Svensktillverkade golvlampor i oerhört fin kvalitet

De svensktillverkade golvlamporna från Armaturhantverk är våra absoluta favoriter. De är alla namngivna efter svenska slott som Gripsholm, Tullgarn och Haga vilket är passande då de alla passar fint in i slottsmiljö precis lika bra som vid soffan i vardagsrummet. Vältillverkade klassiska modeller som aldrig går ur tiden. De flesta modellerna finns som en-, två och trearmad och i flera olika kombinationer av färg, metall och träslag.

Klassiska lampskärmar till alla sorters lampor

I vårt breda utbud av lampskärmar har vi även skärmar från Armaturhantverk som passar perfekt till klassiska golvlampor och bordslampor. Dessa retro lampskärmar har influenser från förra seklets mitt som 40-talet och 50-talet. För att passa golvlamporna med en eller flera armar så behöver skärmarna ha ett speciellt fäste så det är gjorda för att hänga nedåt. Detta kallas för ringfäste och i vår varugrupp för läslampsskärmar har vi samlat alla skärmar med rätt fäste för dessa lampor.

Koster – en komplett serie lampor med riktat läsljus

En populär lampserie hos oss är Koster som finns som vägg-, bord- och golvlampa. En riktigt bra läs- eller arbetslampa med riktat ljus. Alla modellerna har dimmer så man lätt kan ställa in den ljusstyrka man vill ha. De är även gjorda för GU10 LED vilket ger stora möjligheter att välja styrka, färgton och annat i den ljuskälla man sätter i lampan. Passar bra på golvet bredvid soffan, på väggen vid sängen eller på skrivbordet. Koster finns i flera olika fina färger.

Modern badrumsbelysning med klassiska drag

I Armaturhantverks sortiment återfinns ett brett utbud av armaturer för badrum som alla har IP-klassning, antingen IP21 eller den högre klassningen IP44 som kan monteras rakt över dusch och badkar. Badrumslamporna från Armaturhantverk är i blandad modern stil och lite mer klassiska drag. Armaturerna kommer ofta i krom, mässing, vitt och svart kombinerat med klara eller opala glas.

Smögen bord-, golv- och vägglampa i mässing

En snygg lampserie i polerad mässing som vi tycker mycket om och det verkar våra kunder också göra. Smögen finns som bord-, vägg- och golvlampa och alla varianterna verkar lika populära. Gillar man modellen men inte mässing finns den även i vitt som blir lite mer diskret.

AH Belysning blir återigen Armaturhantverk – Tillbaka till rötterna

Under 2022 gör AH Belysning en genomgång av sitt varumärke och sin profil. Efter att tidigare ha förkortat ned Armaturhantverk till AH i sitt varumärke återgår man nu igen till sitt ursprungliga arv. I det arbetet har en ny logga tagits fram och man återgår till att fokusera på sitt anrika hantverk som är en stor del av det sortiment vi på Bright 1-2-3 jobbar med. Arbetet med en ny hemsida pågår och det kan ni följa på armaturhantverk.se.

Här hittar du mer om Armaturhantverk, deras verksamhet, historia och produkter.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan