Kundtjänst telefon: 08-64 05 123 | E-post: info@lampsladdar.se
Varumärken / Alde & Lind

Alde & Lind

Alde & Lind är ett helt nytt varumärke på den svenska belysningsmarknaden. De lanserade sin första kollektion på Formex i januari 2023. Första kollektionen består av svenskproducerade lampor i fina textilier och färger.


Filtrera Visa 2 artiklar
2 artiklar
Sortering:
Antal:
2 artiklar

Svenskproducerade lampor från Alde & Lind

Alde & Lind tror på personligt inredda hem där lampor är den viktigaste inredningsdetaljen. Där lamporna är pricken över ”i”, som skapar stämning och hemkänsla. Hos Alde & Lind gillar man inte att prata om trender - Deras design är tidlös och hållbar över tid. De gör lampor av god kvalitet och med stor omsorg om varje detalj.

Den första kollektionen är helt svensktillverkad. Tyglampskärmar av exklusiva tyger av hög kvalitet. De är Oeko-Tex100 certifierade och vävda med flamskyddat garn, vilket gör att de passar både för hemmiljö och offentliga rum.

Under 2023 byggs kollektionen ut och då lanseras ett större sortiment med fler taklampor, lampskärmar, bord- och golvlampor i egen personlig design. Antalet tillverkare utökas och produktionen kommer både från Europa och Indien. Stilmässigt kan man beskriva Alde & Lind någonstans mellan det minimalistiska och det maximalistiska.

– ”Vi gör lampor som vi själva tycker om och saknar på den svenska marknaden” säger de båda ägarna.

Gundare med lång historia inom belysning

Alde & Lind drivs av Stefan Alderin och Monika Lindström. De båda kompanjonerna har lång och gedigen erfarenhet av lampor och belysning. Båda har ett brinnande intresse för inredning i allmänhet och belysning i synnerhet. Förutom den egna Alde & Lind kollektionen hjälper de andra företag och varumärken med produktion, design och produktutveckling av lampor så kallade ”private label” projekt.

Stefan har en bakgrund inom produktutveckling och inköp både från kläd- och skobranschen. Men inredningsintresset ledde honom över till en roll som produktchef på Markslöjd. Senast kommer Stefan från Star Trading, ett annat stort belysningsföretag där han varit försäljningschef i många år.

Monikas intresse för lampor föddes på Ikea, dit hon kom som trainee. Hon jobbade som produktchef på belysning både i Älmhult och ute i Asien. Efter några år ute i världen grundade hon lampföretaget Watt & Veke som hon drev framgångsrikt i 16 år innan det såldes till nuvarande ägare. Hon är också en av fyra grundare till grossistföretaget Affari AB.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan